Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ana María Martínez considera que la situació política a Catalunya "és una oportunitat per al diàleg" L’alcaldessa de Rubí celebra el gest del president Puigdemont i la moderació en la resposta del Govern espanyol https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Ana María Martínez considera que la situació política a Catalunya "és una oportunitat per al diàleg"

L’alcaldessa de Rubí celebra el gest del president Puigdemont i la moderació en la resposta del Govern espanyol

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha atès els mitjans de comunicació davant l’Ajuntament (foto: Localpres).
L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha atès els mitjans de comunicació davant l’Ajuntament (foto: Localpres)

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha valorat aquest dimarts al migdia la situació política que viu Catalunya aquests dies. La màxima responsable municipal ha celebrat el gest del president de la Generalitat, Carles de Puigdemont, “d’aturar aquesta escalada de tensió que no sabíem on ens conduïa i que doni l’oportunitat al diàleg i a la negociació”. També ha agraït la “resposta moderada del govern de l’Estat quant al que va succeir ahir”.

La rubinenca ha assegurat que “ahir va ser un dia decisiu i avui ens trobem en aquell punt on els socialistes fa molts anys que demanem trobar-nos: el punt del diàleg i la negociació”, alhora que ha transmès el seu respecte per totes les ideologies: “Vagi per endavant el meu respecte a tothom que va sortir al carrer [...], als que pensen que la independència és el camí per aquest país i als que pensen que no ho és”.

Pel que fa a les declaracions del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que ha anunciat que ha acordat amb el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, obrir un debat per reformar la Constitució d’aquí sis mesos, Martínez ha comentat: “Espero que aquesta possibilitat sigui la que ens condueixi a una situació que pugui satisfer a la màxima possible majoria del país”.

En clau local, l’alcaldessa confia que aquest clima de diàleg i aquesta aturada de la tensió també es pugui reproduir al Ple municipal, ja que, com ha recordat, “tenim molta feina per endavant”. Entre d’altres, ha explicat que s’està treballant el pressupost per a l’any vinent i que hi ha diversos projectes importants de ciutat que han de tirar endavant.

Fins ara, l’alcaldessa s’havia mantingut en un segon pla perquè, com ha explicat, no volia ser un altre actor de confrontació en aquesta situació. Tot i així, Ana María Martínez va signar la declaració institucional impulsada pel Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental en relació als fets ocorreguts durant la jornada de l’1 d’octubre.