Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ana María Martínez: “La gent gran és una prioritat per aquest equip de govern” L’alcaldessa ha assegurat, durant l’acte d’homenatge a dos membres del Casal de la Gent Gran, que tornaran a incloure al pressupost partides destinades a aquest col·lectiu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Ana María Martínez: “La gent gran és una prioritat per aquest equip de govern”

L’alcaldessa ha assegurat, durant l’acte d’homenatge a dos membres del Casal de la Gent Gran, que tornaran a incloure al pressupost partides destinades a aquest col·lectiu

Palmira Gallart i Pere Padrós han estat homenatjats aquest dimarts al Casal de la Gent Gran de Rubí (foto: Localpres).
Palmira Gallart i Pere Padrós han estat homenatjats aquest dimarts al Casal de la Gent Gran de Rubí (foto: Localpres)

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha presidit aquest dimarts l’acte d’homenatge a dos membres del Casal de la Gent Gran de Rubí. Palmira Gallart i Pere Padrós, de 90 i 91 anys d’edat respectivament, han rebut un reconeixement per la seva trajectòria vital.

Durant l’acte, Martínez ha reivindicat la rellevància que té el col·lectiu de gent gran i “el paper protagonista que exerceix a la vida de la ciutat”. L’alcaldessa, que ha recordat que recentment s’ha celebrat el plenari anual del Consell Consultiu de la Gent Gran, ha instat les persones grans a continuar reivindicant les seves necessitats i inquietuds. “Des del govern municipal continuem mantenint intacte el nostre compromís per treballar incansablement per millorar els serveis que oferim a la gent gran a nivell assistencial, així com per pensar en activitats que alegrin la vida d’aquestes persones”, ha assegurat Ana María Martínez. “Pensem que el pressupost municipal ha de contemplar partides que comportin la protecció de diversos col·lectius vulnerables de la ciutat i uns d’ells és el de la gent gran, que per nosaltres és una prioritat”.  

Per la seva banda, el president del Casal de la Gent Gran, Jordi Canals, ha destacat la importància que té aquesta entitat pel col·lectiu de la gent gran: “Quan arribem a la porta dels 70 anys, és molt important tenir un espai on desenvolupar activitats: ballar, fer gimnàstica, cantar... I el Casal és un centre molt adient, ple d’activitats per tots els gustos i per tothom. La porta sempre està oberta”.

Homenatge a dues trajectòries vitals
Palmira Gallart va néixer l’any 1925 a Sant Martí Sarroca. De petita, la seva família ─ella era la mitjana de tres germans─ es va traslladar a Can Domènec i, posteriorment, a la masia de Can Estapé. Als 14 anys va entrar a treballar a Pich Aguilera, on va conèixer el seu marit, Josep Surià, amb qui es va casar l’any 1948. El matrimoni, que va viure a Can Sedó, va tenir dos fills, l’Antonio i el Jordi. Amb el naixement del segon fill, Gallart va deixar de treballar. Després de la mort del seu marit, l’any 1993, i per distreure’s, es va dedicar a una de les seves passions, la costura. Ha participat activament al Casal de la Gent Gran, tasca que ara no pot desenvolupar plenament per la poca vista que li queda.

L’altre homenatjat aquest dimarts ha estat Pere Padrós. Nascut l’any 1924 al c. Príncipe, 12 ─com s’anomenava en aquella època el c. Cal Príncep─, als 7 anys va començar a aprendre a llegir i escriure a les Escoles Ribas, fins que va esclatar la guerra l’any 1936. La família es va adaptar a les circumstàncies del moment. Sortosament, el fet de treballar la terra i criar animals va fer que no passessin gana. Als 14 anys va entrar a treballar a Can Viloca, després va fer feines de manyà a Can Sedó i posteriorment va haver de fer el servei militar a Melilla durant dos anys i mig. Va participar activament al Casal Cultural, va ser membre de l’Esbart Dansaire de Rubí i ballador de sardanes. Amb 25 anys es va casar amb la Montserrat, amb qui va tenir dues filles, la Maria i l’Eulàlia. Als 63 anys es va jubilar i es va dedicar a una de les seves aficions: els treballs manuals. També va participar durant molts anys en l’edició del butlletí del Casal. Actualment és besavi de dues criatures, de 5 i 1 anys, i d’una altra que està en camí. 

El grup Casal Xou del Casal de la Gent Gran ha tancat l’acte d’homenatge amb una de les seves actuacions. 

Imatges relacionades

Palmira Gallart també ha estat homenatjada per l'alcaldessa (foto: Localpres)
Palmira Gallart també ha estat homenatjada per l'alcaldessa (foto: Localpres)
L'alcaldessa ha lliurat un reconeixement a Pere Padrós, un dels homenatjats (foto: Localpres)
L'alcaldessa ha lliurat un reconeixement a Pere Padrós, un dels homenatjats (foto: Localpres)
L'alcaldessa, Ana María Martínez, i la regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones, Marta Garcia, han presidit l'acte (foto: Localpres)
L'alcaldessa, Ana María Martínez, i la regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones, Marta Garcia, han presidit l'acte (foto: Localpres)