Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ana María Martínez: “Hem posat en marxa la transformació del centre amb el paquet d’obres més important dels darrers anys” Les obres englobades dins del Pla d’Inversions tenen per objectiu consolidar l’illa de vianants com a eix per a les persones https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Ana María Martínez: “Hem posat en marxa la transformació del centre amb el paquet d’obres més important dels darrers anys”

Les obres englobades dins del Pla d’Inversions tenen per objectiu consolidar l’illa de vianants com a eix per a les persones

L’alcaldessa i el president de Comerç Rubí amb la imatge del carrer Maximí Fornés després de les obres (foto: Locapres).
L’alcaldessa i el president de Comerç Rubí amb la imatge del carrer Maximí Fornés després de les obres (foto: Locapres)

L’alcaldessa,  Ana María Martínez, ha explicat davant dels mitjans de comunicació la posada en marxa de les obres de millora d’alguns carrers que formen part de l’illa de vianants. Aquestes obres, englobades dins del Pla d’Inversions, tenen per objectiu consolidar l’illa de vianants com a eix per a les persones del centre de la ciutat. “Les obres permetran tenir una illa de vianants amb un entorn urbà de qualitat, més accessible per a les persones amb mobilitat reduïda i sobretot dotar de més seguretat a les persones que hi transitin”, ha dit l’alcaldessa.

Amb aquesta renovació, alguns dels principals carrers del centre es dotaran de plataforma única i això permetrà marcar encara més el caràcter d’illa de vianants, tancat al pas de vehicles. També es crearan zones de descans per als vianants, es renovarà la xarxa d’il·luminació i se substituirà l’arbrat malmès. Les obres se centren als carrers Maximí Fornés i Doctor Robert i s’han dividit en tres fases per tal reduir les molèsties als veïns i veïnes del centre i a la ciutadania en general: la primera d’aquestes fases ja està en marxa, afecta el tram entre els carrers Justícia i Montserrat i el carrer Unió i tindrà una durada de tres mesos. Al febrer, l’Ajuntament també impulsarà les obres al voltant del Mercat Municipal i en altres espais propers a l’Illa, com ara el carrer Torrent de l’Alba i la plaça Bonventura Josa: “És el paquet d’obres més important que s’ha fet al centre en els darrers anys i representarà una autèntica transformació: un espai lliure de circulació que prioritza les persones, un espai que els nens i nenes de la ciutat faran seu”, ha explicat.

L’alcaldessa també s’ha referit a les molèsties que unes obres d’aquestes característiques poden ocasionar entre els veïns i veïnes, i al conjunt dels rubinencs en general, donat que el centre de Rubí és el lloc de major pas per part de la ciutadania. La màxima edil ha explicat que s’ha editat material de mà i s’han enviat cartes als veïns i veïnes afectats. S’ha bolcat tota la informació a la pàgina web i s’han col·locat cartells a les entrades de tots els edificis afectats. Pel que fa als propietaris o inquilins d’un aparcament als carrers afectats per les obres, l’Ajuntament ofereix com a alternativa la possibilitat d’estacionar als aparcaments soterrats del Mercat Municipal i de Salvador Allende gràcies a un abonament a un preu reduït que el consistori ha negociat amb les empreses que els exploten. “Demano als veïns i veïnes una mica de paciència i confiança”, ha conclòs Martínez.

Una millora pel comerç de proximitat
Per intentar minimitzar l’impacte de les obres en l’aparcament, Comerç Rubí posarà a disposició dels clients de les botigues associades 4.000 tiquets de pàrquing.  Cada tiquet serà de 30 minuts acumulables i es podran fer servir tant als aparcaments de Salvador Allende i Onze de Setembre (per un màxim d’1 hora) com al del Mercat Municipal (per un màxim de 2 hores).  “La millora del centre obre un nou escenari d’oportunitats pel comerç local. Hem de passar el temps de les obres que sempre és complicat, però després ens anirà millor a tots”, creu el president de Comerç Rubí, Miquel Ortuño. El representant dels comerciants locals coincideix amb l’alcaldessa en creure que la priorització del vianant per sobre dels vehicles és “una manera d’atraure clients a les botigues locals i obre la porta a l’arribada de franquícies que ara per ara no es decideixen per Rubí a l’espera de tenir un centre que fomenti el pas de les persones”.

En col·laboració amb aquesta campanya, el consistori reeditarà el directori de comerços que es va publicar el Nadal i que mostra el contacte dels comerços associats i els principals elements de mobilitat de la ciutat: transport públic, zones d’aparcament, fotolineres i pàrquings, entre d’altres.