Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Amazon anuncia l’obertura d’una nova estació logística a Rubí La ciutat es referma d’aquesta manera com el principal pol d’atracció industrial de Catalunya https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Amazon anuncia l’obertura d’una nova estació logística a Rubí

La ciutat es referma d’aquesta manera com el principal pol d’atracció industrial de Catalunya

Simulació de la nova estació logística d’Amazon a Rubí (font: Amazon).
Simulació de la nova estació logística d’Amazon a Rubí (font: Amazon)

Amazon obrirà aquesta tardor una nova estació logística a Rubí des d’on es repartiran els paquets de l’empresa a la seva clientela. La companyia calcula que aquesta instal·lació generarà un centenar de llocs de feina, principalment de conductors/es i altres rols específics.

L’estació logística de Rubí tindrà 25.540 metres quadrats i estarà ubicada al polígon d’activitat econòmica de Can Rosés. Allà, Amazon treballarà amb nou companyies de lliurament independents per proporcionar lliuraments ràpids i fiables. Aquesta instal·lació crearà cent llocs de treball fixos durant el primer any d'activitat, a més de més de 300 llocs per a conductors/es, que seran contractats per les nou companyies de lliurament independents que col·laboraran amb Amazon, i que recolliran paquets d'aquesta estació logística per lliurar-los a clients de Amazon a l'àrea de Barcelona i als municipis de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal, entre d'altres.

"Donem la benvinguda a Amazon, com a nova empresa que s'instal·la a la nostra ciutat. Rubí és un municipi amb vocació industrial i un dels teixits econòmics més potents de Catalunya. És un motiu d'orgull que una empresa amb la magnitud d'Amazon hagi vist els nombrosos avantatges que suposa recalar a la nostra ciutat i desitgem que la seva presència representi un nou impuls econòmic per Rubí. Continuem treballant en els nostres parcs d'activitat econòmica amb la intenció de fer-los atractius i competitius per a les empreses que vulguin seguir l'exemple d'Amazon ", ha comentat Ana María Martínez, alcaldessa de Rubí.

A banda de l’estació de Rubí, Amazon preveu l’obertura d’una segona instal·lació d’aquestes mateixes característiques a Leganés (Madrid). Paolo Patrone, director d'Amazon Logistics a Espanya, ha afirmat: "En temps tan difícils com els que hem viscut, estem molt orgullosos de la feina que els nostres empleats i socis de repartiment han dut a terme per fer arribar als clients aquells productes que més necessitaven. Des Amazon, hem estat donant suport a les diferents comunitats i àrees en què operem a través de donacions a diferents organitzacions, el treball ha estat vital durant aquest temps. Creiem que l'anunci de la futura obertura d'aquestes dues noves estacions logístiques a les àrees de Madrid i Barcelona és alguna cosa rellevant en termes de suport a l'economia local a través de la creació de 200 llocs de treball permanents i de qualitat durant el primer any d'activitat d'ambdós centres, així com la generació de centenars d'oportunitats laborals a través de la nostra xarxa de col·laboradors de repartiment. Gràcies a més de dues dècades d'experiència operativa, avenços tecnològics i inversió en infraestructures, podem oferir als nostres clients un servei encara més eficient".

Amb aquesta nova obertura, Amazon continua invertint i innovant en la seva infraestructura logística per ampliar la capacitat de la seva cadena de subministrament i accelerar els lliuraments en benefici dels clients.

La xarxa logística d'Amazon a Espanya va arrencar amb el seu centre logístic de San Fernando d'Henares (Madrid), que va començar a operar el 2012, un any després de la posada en marxa d'Amazon.es. Al llarg dels últims set anys, la companyia ha obert quatre centres logístics ubicats a El Prat de Llobregat (Barcelona), Martorelles (Barcelona), Castellbisbal (Barcelona), Illescas (Toledo), i ha anunciat recentment la pròxima obertura de dos centres més a Dos Hermanas (Sevilla) i Alcalá de Henares (Madrid). Així mateix, Amazon compta també amb dos centres logístics urbans a Madrid i Barcelona, que proporcionen lliuraments ultraràpids als seus clients Prime en aquestes ciutats mitjançant el servei Prime Now; a més de dos centres de distribució, situats a Getafe (Madrid) i Barberà de el Vallès (Barcelona), i catorze estacions logístiques ubicades arreu del país per reforçar els seus serveis de lliurament.

Amazon ha invertit a Espanya 2.900 milions d'euros entre 2011 i 2018 en infraestructura, enviaments, salaris i beneficis per als empleats, entre d'altres. Les inversions realitzades inclouen també dos centres de desenvolupament de programari (Tech Hubs) a Madrid i Barcelona que, a finals de 2019, feien servir en total a prop de 300 enginyers, desenvolupadors de programari, científics de dades, experts en aprenentatge automàtic i intel·ligència artificial. Només el 2019, Amazon va crear 2.200 llocs de treball, augmentant la seva força laboral a 7.000 empleats fixos a Espanya.