Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alumnes i gent gran intercanvien coneixements en el marc del programa "Memòria viva" Un total de 620 nens i nenes i 15 persones grans han participat al Programa d’intercanvi intergeneracional que impulsa el consistori https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Alumnes i gent gran intercanvien coneixements en el marc del programa "Memòria viva"

Un total de 620 nens i nenes i 15 persones grans han participat al Programa d’intercanvi intergeneracional que impulsa el consistori

L’acte de cloenda ha tingut lloc aquest divendres al Castell.
L’acte de cloenda ha tingut lloc aquest divendres al Castell

Aquest divendres ha tingut lloc la cloenda del Programa d’intercanvi intergeneracional “Memòria viva” a l’auditori del Museu Municipal Castell (MMUC). Es tracta d’una iniciativa que pretén potenciar la participació, la relació i la formació permanent de la gent gran, els infants i els joves del municipi en el marc social i cultural de la ciutat i reduir el nivell de fragmentació social per edats i col·lectius diferenciats. L’acte ha estat presidit per l’alcaldessa, Ana María Martínez, acompanyada de la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta Garcia, i del regidor de Cultura, Moisés Rodríguez.

Reunir en un sol espai infància i gent gran és apostar per una societat cohesionada, en què les diferents generacions es relacionen i aprenen mútuament, de forma solidària. Una societat que valora l’experiència i la posa al servei d’infants i joves”, ha explicat l’alcaldessa en la seva intervenció. I és que en el marc del programa “Memòria viva”, infants i persones grans han pogut compartir diferents experiències vitals: moments durs viscuts durant el franquisme, testimonis de dones que van treballar a la indústria tèxtil de la nostra ciutat, històries de migracions... En aquest sentit, el programa té per objectiu aprofitar els recursos acumulats al llarg d’una vida i posar-los al servei dels infants i joves, a banda de promoure i facilitar relacions solidàries d’ajuda mútua entra totes dues generacions.

A l’inici d’aquest mandat, el govern municipal va situar entre les seves prioritats recuperar i reforçar el Programa d’intercanvi intergeneracional. Segons Martínez, “estem convençuts dels beneficis d’una iniciativa que, més enllà de l’aprenentatge, incideix en el benestar psicològic, físic i social de les persones que hi participen; que promou el respecte, l’autoestima i el reconeixement entre gent de diferents edats”.

Durant l’acte de cloenda, que ha comptat amb la intervenció de Luis Berrios, tècnic de la Subsecció Projectes i Programes d’Autonomia Personal i Dependència de la Diputació de Barcelona, els participants han explicat les experiències viscudes durant les diferents dinàmiques realitzades en el marc del programa durant el curs. “Memòria via” ha comptat amb la participació d’un total de 620 alumnes i 15 persones grans.