Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alumnes francesos de jardineria i paisatgisme realitzen pràctiques professionals a Rubí Els estudiants estan arranjant uns parterres situats al carrer Doctor Ferran, just a l’altra banda de l’espai que ja van adequar l’any passat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Alumnes francesos de jardineria i paisatgisme realitzen pràctiques professionals a Rubí

Els estudiants estan arranjant uns parterres situats al carrer Doctor Ferran, just a l’altra banda de l’espai que ja van adequar l’any passat

Els nois estan realitzant aquestes pràctiques en el marc del projecte Leonardo da Vinci (foto: Ajuntament).
Els nois estan realitzant aquestes pràctiques en el marc del projecte Leonardo da Vinci (foto: Ajuntament)

Un total de nou alumnes de Jardineria i Paisatgisme de Batxillerat Professional de l’escola francesa CFA du Gard de Nîmes – Rodilhan realitzen unes pràctiques professionals a Rubí en el marc del Projecte de cooperació internacional Leonardo da Vinci. Concretament, els joves han iniciat les tasques d’arranjament d’uns parterres ubicats al carrer Doctor Ferran.

La seva feina consisteix en preparar el terreny, instal·lar el sistema de reg, muntar les estructures metàl·liques on s’hi distribuiran enfiladisses, col·locar una manta antigerminant per evitar que apareguin males herbes i plantar diverses espècies, entre les quals hi ha flor aromàtica, plantes tapissants i enfiladisses. Posteriorment, s’executarà la vorera que delimitarà els parterres amb la calçada i s’hi col·locarà grava.

Per realitzar aquest projecte, l’escola CFA du Gard aporta la mà d’obra, mentre que el servei de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Rubí s’encarrega de proveir-los del material necessari per a poder realitzar els treballs. El regidor d’Obra Pública, Juan López, s’ha desplaçat aquest dijous fins al carrer Doctor Ferran per agrair la feina feta als estudiants francesos.

En anys anteriors, alumnes d’aquesta mateixa escola van arranjar un solar ubicat entre els carrers d’Antoni Sedó i del Doctor Ferran, la plaça de Pep Rovira, un altre parterre situat a prop de l’Escola del Bosc i, l’any passat, els espais verds que hi ha just a l’altre costat del c. Doctor Ferran.

Pràctiques professionals
La iniciativa Leonardo da Vinci, que forma part del Programa d’Aprenentatge Permanent de la Unió Europea, vol atendre les necessitats de formació i d'aprenentatge de totes les persones implicades en l'educació i formació professional, així com de les institucions i organitzacions que imparteixen o faciliten aquesta formació. Entre d'altres, aquest programa subvenciona projectes de mobilitat que poden incloure estades transnacionals en empreses per a persones en el mercat laboral. 

Imatges relacionades

El regidor d'Obra Pública, Juan López, ha agraït la feina feta als estudiants francesos (foto: Ajuntament)
El regidor d'Obra Pública, Juan López, ha agraït la feina feta als estudiants francesos (foto: Ajuntament)