Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alumnes de les universitats Rey Juan Carlos i Autònoma de Madrid visiten la ciutat per conèixer el projecte municipal Rubí Brilla Els estudiants s’han mostrat especialment interessats en les mesures d’eficiència energètica que s’apliquen a les escoles i edificis municipals https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/alumnes-de-la-universidad-juan-carlos-i-de-madrid-visiten-la-ciutat-per-coneixer-el-projecte-municipal-rubi-brilla/@@images/image/preview

Alumnes de les universitats Rey Juan Carlos i Autònoma de Madrid visiten la ciutat per conèixer el projecte municipal Rubí Brilla

Els estudiants s’han mostrat especialment interessats en les mesures d’eficiència energètica que s’apliquen a les escoles i edificis municipals

Tècnics del projecte Rubí Brilla han mostrat als estudiants part del sistema de fotovoltaica de la Masia de Can Serra (foto: Localpres).
Tècnics del projecte Rubí Brilla han mostrat als estudiants part del sistema de fotovoltaica de la Masia de Can Serra (foto: Localpres)

Una desena d’alumnes de la Universidad Rey Juan Carlos i de la Universidad Autónoma de Madrid han visitat la Masia de Can Serra per conèixer de primera mà el projecte municipal de foment de l’eficiència energètica i les energies renovables Rubí Brilla. Els estudiants, que cursen Ciències Ambientals, Enginyeria Ambiental i Enginyeria de l’Energia, han rebut una explicació detallada sobre els diferents àmbits en què es desenvolupa aquesta iniciativa: municipal, domèstic, comercial i industrial. 

Un dels aspectes que més han interessat als alumnes han estat les mesures d’eficiència energètica que s’apliquen a les escoles i edificis municipals. Així, se’ls ha explicat que hi ha un total de 29 equipaments monitorats, fet que permet conèixer la seva corba de demanda energètica, detectar possibles anomalies en els consums i, així, poder actuar per corregir-les. Paral·lelament, també se’ls ha mostrat la tasca que fan les escoles a través del projecte 50/50: en el marc d’aquesta iniciativa, els centres educatius es comprometen a reduir la seva despesa energètica, mentre el Consistori retorna la meitat de l’estalvi aconseguit en forma de subvenció directa. L’altra part dels diners, l’Ajuntament els inverteix en projectes d’eficiència energètica amb l’objectiu de seguir augmentant l’estalvi als centres educatius.

Els estudiants també han mostrat especial interès en l’aposta estratègia de l’Ajuntament de Rubí per les energies renovables, especialment pel foment del vehicle elèctric. L’any passat, el Consistori va posar en marxa la primera fotolinera de la ciutat a la Masia de Can Serra, una instal·lació que permet carregar vehicles elèctrics de forma gratuïta i, alhora, proporciona energia fotovoltaica per a l’autoconsum d’aquest equipament municipal. Més recentment, al maig, s’ha obert la segona fotolinera al recinte de la Policia Local que, a banda d’autoabastir energèticament la comissaria, també permet carregar dos cotxes i vuit motos elèctriques. 

A Can Serra, a banda de la fotolinera, els estudiants també han visitat els sistemes de geotèrmia que hi ha en aquest equipament.

Aquesta no és la primera vegada que alumnes universitaris es desplacen a la ciutat per conèixer el projecte Rubí Brilla. Recentment, van ser els estudiants del Màster en Polítiques Públiques i Socials que imparteix la Universitat Pompeu Fabra els que es van interessar per aquesta iniciativa municipal.

Un referent nacional i internacional
Rubí Brilla és un dels projectes estratègics de l'Ajuntament de Rubí. El seu objectiu és que la ciutat continuï sent un referent nacional i internacional en l'eficiència energètica i l'ús d’energies renovables en els sectors públic, industrial, comercial i domèstic, com a factor de millora de la competitivitat i millora ambiental del territori. Aquest objectiu neix de la voluntat del Consistori de fer extensius a tots aquests sectors els objectius de reducció d'emissions adquirits amb el compromís del Pacte d'Alcaldes: reduir un 20% les emissions de CO2 fins el 2020, incrementant un 20% l'ús de renovables i l'eficiència energètica. 

Imatges relacionades

Una desena d'alumnes han visitat la Masia de Can Serra per conèixer de primera mà el projecte Rubí Brilla (foto: Localpres)
Una desena d'alumnes han visitat la Masia de Can Serra per conèixer de primera mà el projecte Rubí Brilla (foto: Localpres)