Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alumnes de l’Escola Pau Casals creen dues cooperatives dins el projecte “Cultura emprenedora a l’escola” Aquest és el segon cop que el centre se suma a la iniciativa de foment de l’emprenedoria, impulsada per la Diputació en col·laboració amb l’Ajuntament https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/alumnes-de-l2019escola-pau-casals-creen-dues-cooperatives-dins-el-projecte-201ccultura-emprenedora-a-l2019escola201d/@@images/image/preview

Alumnes de l’Escola Pau Casals creen dues cooperatives dins el projecte “Cultura emprenedora a l’escola”

Aquest és el segon cop que el centre se suma a la iniciativa de foment de l’emprenedoria, impulsada per la Diputació en col·laboració amb l’Ajuntament

Els alumnes han lliurat tot un seguit de documentació.
Els alumnes han lliurat tot un seguit de documentació

Una quarantena d’alumnes de 5è de primària de l’Escola Pau Casals han constituït aquest divendres les seves pròpies cooperatives en el marc del projecte Cultura emprenedora a l’escola, impulsat per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb les regidories d’Educació i Promoció Econòmica.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és fomentar l’esperit emprenedor i les competències bàsiques dels estudiants del cicle superior d’educació primària. El projecte defensa que la promoció de la cultura emprenedora és cabdal avui dia perquè augmenta la relació entre el sistema educatiu i el productiu, incrementa la qualitat del treball, afavoreix la millora del resultats educatius i promou l’adquisició d’un conjunt de capacitats, habilitats i valors útils que capaciten les persones en l’impuls dels seus projectes professionals i vitals. “Acostem l’empresa als nens. Han de saber que tenir una empresa és una opció de futur”, ha explicat Asun López, responsable de l’Escola d’Emprenedoria de Rubí, qui també s’ha referit a la importància de formar les persones “perquè perdin la por a emprendre” en tots els àmbits de la seva vida.

Durant el curs, tots els alumnes d’una aula s’encarreguen de constituir, gestionar i tancar una cooperativa. Aquest procés, tutelat pels seus professors, inclou els tràmits de creació de l’empresa, l’elecció d’un producte, el disseny d’una imatge corporativa, la difusió i comunicació, la producció i venda en un mercat local, l’aportació de part dels beneficis a projectes d’interès social i l’avaluació de la feina feta. Tot plegat es fa en un context creatiu i lúdic, prioritzant l’aprenentatge transversal i el contacte de l’escola amb el seu entorn.

Aquest és el segon cop que l’Escola Pau Casals participa al projecte Cultura emprenedora a l’escola, juntament amb altres 85 centres d’un total de 44 municipis de la província de Barcelona. Per a Bea Garcia, tècnica del Servei d’Educació, un dels aspectes més positius d’aquesta experiència és que “comença a ser un projecte de tota l’escola”, que implica una manera de treballar transversal, “molt pràctica i molt directa”.

Una experiència real
Els alumnes de l’Escola Pau Casals s’han desplaçat aquest divendres a l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament, situada a la Masia de Can Serra, per formalitzar els tràmits de creació de les cooperatives 20 Amics i Rubartis, dedicades a la fabricació i venda de manualitats. Els 43 nens i nenes participants han estat rebuts pels tècnics de Promoció Econòmica, que els han explicat el funcionament de l’OSE i alguns dels conceptes clau relacionats amb el món de l’emprenedoria.

Per crear les seves empreses, els alumnes han hagut de lliurar els estatuts de les noves cooperatives, el certificat que valida el seu nom, així com el número de socis i el capital aportat. De la seva banda, l’OSE els ha facilitat la inscripció com a cooperatives, un CIF per a les empreses i la inscripció a la Seguretat Social.

En el marc d’aquest procés, els alumnes de l’Escola Pau Casals també han tingut ocasió de conèixer de manera pràctica els avantatges que suposa comptar a la ciutat amb una Finestreta Única Empresarial (FUER) que permet als emprenedors com ells resoldre dubtes i realitzar tots els tràmits de forma àgil i en un únic lloc, estalviant així temps i esforços.

El curs passat, les dues cooperatives creades per alumnes de l’Escola Pau Casals dins el projecte educatiu Cultura emprenedora a l’escola, anomenades 50 manetes i S&C, van tenir ocasió de vendre els seus productes al Mercat d’Artesania de Rubí. 

Imatges relacionades

El circuit ha finalitzat a la FUER
El circuit ha finalitzat a la FUER
L'activitat s'ha fet al Fòrum de la Masia de Can Serra
L'activitat s'ha fet al Fòrum de la Masia de Can Serra
Els alumnes han après tots els tràmits necessaris per crear una empresa
Els alumnes han après tots els tràmits necessaris per crear una empresa
Els infants han pogut conèixer el funcionament de l'OSE
Els infants han pogut conèixer el funcionament de l'OSE