Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alcaldia als Barris dona resposta a les peticions veïnals de millora de l’espai públic Millores en l’accessibilitat i la mobilitat a l’espai públic són l’objectiu de les actuacions municipals a les zones Progrés, Rubí 2000, Segle XXI, la Plana de Can Bertran i la Zona del Mercat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Alcaldia als Barris dona resposta a les peticions veïnals de millora de l’espai públic

Millores en l’accessibilitat i la mobilitat a l’espai públic són l’objectiu de les actuacions municipals a les zones Progrés, Rubí 2000, Segle XXI, la Plana de Can Bertran i la Zona del Mercat

El Mercat ha estat una de parades d’Alcaldia als Barris (Localpres).
El Mercat ha estat una de parades d’Alcaldia als Barris (Localpres)

Millores en l’accessibilitat a les voreres i carrers de la zona del Mercat són algunes de les accions que s’han dut a terme a partir de les aportacions veïnals a la iniciativa Alcaldia als Barris. Aquestes accions van encaminades a la millora de l’espai públic, la petició més repetida entre el veïnat, i a la creació d’itineraris que facilitin els desplaçaments a les persones amb mobilitat reduïda.

La zona del mercat és la primera fase d’aquest objectiu que s’estendrà progressivament a la resta de sectors de la ciutat. Els carrers de Cervantes, cal Gerrer, Joan Maragall són algunes de les vies on les voreres s’han arranjat per millorar la mobilitat i l’accessibilitat

Ho ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez, aquest dimecres durant la darrera jornada de l’alcaldia als Barris a les zones Progrés, Rubí 2000, Segle XXI, la Plana de Can Bertran i la Zona del Mercat. Segons Martínez, “queda molt per fer en matèria d’accessibilitat [...] és molt important per a nosaltres fer una ciutat per a tothom

L’estat i conservació de l’espai públic és una de les preocupacions de la ciutadania i això es reflecteix en les demandes i propostes dels veïns i veïnes. En aquest sentit, l’alcaldessa ha recordat que el consistori té la capacitat de sancionar les infraccions però ha reiterat una crida al civisme: “entre tots hem de cuidar la ciutat. Tots volem una ciutat neta i acollidora i, per tant, tots hem de contribuir a tenir la ciutat que volem i mereixem”.

CAP Anton de Borja
El Centre d’Atenció Primària (CAP) Anton de Borja ha estat un dels punts visitats per l’Alcaldia als Barris. L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha mantingut aquest dilluns una entrevista amb els seus responsables que han transmès, de nou, la necessitat d’ampliar l’equipament. En aquest sentit, l’alcaldessa confia que durant el primer trimestre de l’any s’aprovin les modificacions necessàries al planejament urbà per facilitar aquesta ampliació.

Retorn Alcaldia als Barris
És la segona ocasió que aquests barris reben la visita del projecte participatiu. La primera edició va recollir 104 peticions de les que 64 han estat ateses i resoltes. La resta no ha prosperat per motius tècnics, manca de competències o bé de pressupost, principalment.

El veïnat de la zona del Progrés va transmetre 54 propostes. D’aquestes, 30 van ser admeses i resoltes, és a dir, un 64%. La gran part de les demandes tenen a veure amb millores en la mobilitat i en l’espai públic. 15 no van ser ateses per impossibilitat tècnica i pressupostària.

El barri del Mercat va sumar 16 aportacions de les que 11, un 60%, s’han tirat endavant. Majoritàriament, relacionades amb Obra Pública. Les cinc que no han prosperat no entraven en les competències municipals ni en les previsions pressupostàries.

L’àmbit de la Plana de Can Bertran, va generar 23 peticions de les que han prosperat 14, un 61%, relacionades amb l’espai públic. La resta de propostes no s’adeqüen a les competències municipals.

Pel que fa a la zona Rubí Segle XXI, els veïns i veïnes que han participat han fet 20 aportacions i d’aquestes nou, un 45%, s’han resolt. Són peticions relacionades amb l’espai públic i la mobilitat. Qüestions pressupostàries han impedit que la resta d’iniciatives hagin prosperat.

Imatges relacionades

L'alcaldessa ha mantingut contactes amb els comerciants (Foto: Localpres)
L'alcaldessa ha mantingut contactes amb els comerciants (Foto: Localpres)