Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Al voltant de 350 aturats rubinencs podran beneficiar-se dels cursos programats per l’Ajuntament dins el Pla de mesures anticrisi Les inscripcions per a les 23 accions formatives previstes pel Servei d’Impuls a l’Ocupació ja estan obertes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Al voltant de 350 aturats rubinencs podran beneficiar-se dels cursos programats per l’Ajuntament dins el Pla de mesures anticrisi

Les inscripcions per a les 23 accions formatives previstes pel Servei d’Impuls a l’Ocupació ja estan obertes

Els cursos programats en el marc del Pla de mesures anticrisi estan vinculats a diferents sectors professionals (foto: Localpres).
Els cursos programats en el marc del Pla de mesures anticrisi estan vinculats a diferents sectors professionals (foto: Localpres)

El Servei d’Impuls a l’Ocupació (SIO) de l’Ajuntament de Rubí ha programat 23 accions formatives adreçades a persones aturades del municipi dins el Pla de mesures anticrisi 2015. Al voltant de 350 alumnes ─una cinquantena més que a l’anterior convocatòria─ podran beneficiar-se d’aquests cursos, que tindran lloc entre els mesos de setembre i desembre.

Les accions previstes, subvencionades completament per l’Ajuntament per valor de 187.000 euros, sumen un total de 2.640 hores de formació i estan vinculades a diferents sectors professionals. Com a novetats, destaquen la incorporació d’un curs d’anglès bàsic i l’ampliació de la formació en el sistema informàtic SAP, que es va estrenar l’any passat amb un gran èxit de demanda.

El regidor de Promoció Econòmica i Treball, Rafael Güeto, ha recordat que “la millora de la qualificació dels treballadors i treballadores rubinencs serà un dels principals objectius d’aquest mandat; per això millorar la formació per al treball serà un dels eixos principals d’actuació”. Sobre la nova oferta formativa que s’iniciarà al setembre, el responsable municipal ha dit que té com a objectiu “d’una banda, complementar l’oferta que ja es dóna a través de la formació ocupacional i, de l’altra, arribar a aquells col·lectius d’aturats que no han pogut accedir a l’ocupacional”.

Algunes de les accions programades tenen un marcat caràcter introductori que permet als alumnes fer una primera aproximació a determinades especialitats. És el cas del curs Tastet d’oficis, en què s’impartiran coneixements bàsics d’electricitat, mecànica i energies renovables, o de l’acció Introducció a la soldadura MAG.

Altres cursos que formen part de l’oferta del SIO i que no requereixen formació prèvia en la matèria són Operacions bàsiques de magatzem, Neteja de superfícies i mobiliari, Cambrer/a de pisos, Atenció a la llar, Conserges d’edificis, Introducció a la jardineria i horticultura, Aire condicionat, Auxiliar de comerç i Vigilant de seguretat ─que permetrà obtenir el corresponent títol oficial─.

En canvi, sí que es necessiten coneixements anteriors per assistir a les accions Soldadura d’acer inoxidable, Mecanització CNC, Carnet d’operador de carretons, Prevenció de riscos laborals – electricitat i Prevenció de riscos laborals – sector metall. De fet, una part d’aquests cursos s’adrecen prioritàriament a exalumnes del programa de Formació d’Oferta en Àrees Professionals Prioritàries (FOAP), subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). En el cas concret de les accions Prevenció de riscos laborals – electricitat i Prevenció de riscos laborals – sector metall, els assistents obtindran a la seva finalització el certificat de la Fundació Laboral de la Construcció.

Pel que fa a la formació en anglès, s’ha programat una acció de nivell 1 (Elementary) i una altra de nivell 2 (Pre-intermediate).

Cursos de SAP subvencionats
L’any passat, l’Ajuntament de Rubí va impartir per primer cop els dos primers mòduls de la formació en SAP, un sistema informàtic de prestigi dissenyat per gestionar de manera més eficient els recursos i processos de producció a l’interior d’organitzacions.

Actualment hi ha poques persones amb coneixements específics de SAP, cosa que les converteix en professionals molt buscats per les empreses que tenen implantat aquest sistema. Aquest fet, sumat a l’escassetat de cursos gratuïts sobre aquesta matèria, va fer que la formació impartida pel SIO l’any passat rebés una gran demanda, superant amb escreix el nombre de places disponibles.

Enguany es tornarà a impartir el mòdul introductori de SAP però, a més, s’oferiran els sis mòduls especialitzats que permeten completar la formació en aquest sistema.

També en l’àmbit de la informàtica, s’ha programat el curs Alfabetització digital, orientat a assolir competències digitals bàsiques per a la recerca de feina. A més, s’impartiran les accions ACTIC 1 – nivell bàsic i ACTIC 2 – nivell mig, pensades per preparar els assistents per a l’obtenció dels respectius certificats ACTIC (Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i Comunicació).

Inscripcions i sessions informatives
Les inscripcions per als cursos programats ja estan obertes i es poden realitzar en línia a través del web del Servei d’Impuls a l’Ocupació, on també es poden consultar les característiques concretes de cada acció i les dates de realització.

Per obtenir més dades sobre els cursos, també es pot assistir a les sessions informatives que tindran lloc des d’ara i fins al mes d’octubre:

21 de juliol a les 10, 11.30 i 13 h:

 • Sessions informatives per a usuaris derivats de Serveis Socials

24 de juliol a les 10 h: 

 • ACTIC 1
 • ACTIC 2
 • Alfabetització digital

28 de juliol a les 12 h:

 • Anglès nivell 1
 • Anglès nivell 2

28 de juliol a les 12 h:

 • Prevenció de riscos laborals – sector metall
 • Prevenció de riscos laborals – electricitat

3 de setembre a les 12 h:

 • Tastet d’oficis
 • Introducció a la soldadura MAG
 • Operacions bàsiques de magatzem

22 de setembre a les 10 h:

 • Neteja de superfícies
 • Cambrer/a de pisos
 • Atenció a la llar

22 de setembre a les 12 h:

 • Vigilant de seguretat
 • Conserge d’edificis
 • Auxiliar de comerç

1 d’octubre a les 10 h:

 • Mecanització CNC
 • Aire condicionat
 • Soldadura d’acer inoxidable
 • Introducció a la jardineria i horticultura