Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Al voltant de 200 animals desfilaran a la rua dels Tres Tombs aquest cap de setmana Rubí es prepara per celebrar la 161a edició de la Festa de Sant Antoni Abat, organitzada per la Societat Sant Antoni Abat amb el suport de l’Ajuntament i la Federació Catalana dels Tres Tombs https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Al voltant de 200 animals desfilaran a la rua dels Tres Tombs aquest cap de setmana

Rubí es prepara per celebrar la 161a edició de la Festa de Sant Antoni Abat, organitzada per la Societat Sant Antoni Abat amb el suport de l’Ajuntament i la Federació Catalana dels Tres Tombs

Cavalls i carros prendran el centre de Rubí (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Cavalls i carros prendran el centre de Rubí (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Aquest divendres arrenca la 161a edició de la Festa de Sant Antoni Abat, organitzada per la Societat de Sant Antoni Abat amb el suport de l’Ajuntament de Rubí i la Federació Catalana dels Tres Tombs. Una cinquantena de carros i prop de 200 cavalls, egües i mules desfilaran pels carrers de la ciutat en el marc d’aquesta celebració, una de les més populars i participatives del municipi.

La festa s’iniciarà aquest divendres a les 20 h amb la tradicional eucaristia en honor del sant a la parròquia de Sant Pere. Aquesta mateixa nit, entre les 22 h i la 1.30 h, l’Ajuntament ha programat una actuació musical d’accés gratuït a la carpa instal·lada a la plaça del Doctor Guardiet. L’activitat anirà a càrrec de Du-Dux Project, que oferirà una sessió de grans èxits de diferents estils.

L’endemà, els actes s’encetaran a les 8.45 h a la plaça de Pere Aguilera amb la plantada de la bandera, el llançament de morterets i la traca d’inici. A la tarda, a les 18 h, tindrà lloc una concentració a la carpa de la plaça del Doctor Guardiet, on el president de la Societat de Sant Antoni Abat, Manel Bamala, el banderer  Francisco López Velasco i els cordonistes Jorge Gómez Fabre i Carmen-Cristina Gherman donaran la benvinguda als assistents. Seguidament s’iniciarà una cercavila que passarà per alguns carrers del centre de la ciutat i que finalitzarà a l’Ajuntament. Allà, l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i la resta d’autoritats rebran els membres de l’entitat. 

El ball de Sant Antoni se celebrarà a les 22.45 h a la carpa de Doctor Guardiet, amb l’Orquestra Montgrins.

Diumenge al matí, a partir de les 7.30 h, tindrà lloc l’esmorzar del traginer a les instal·lacions del Club Petanca Les Torres. A les 10 h, s’iniciarà la cercavila per diferents carrers de la ciutat, passant per la cases pairals de les famílies Gómez, Rizo i Bamala.

Posteriorment, a les 12.30 h, començarà l’esperada rua dels Tres Tombs des del passeig de Les Torres, amb la participació dels davanters d’honor, l’Associació Musical Ciutat de les Roses, l’Agrupació Musical de Sant Feliu, la Banda de Cornetes i Tambors de Can Ros de Cabrera, la Banda Triangle de Sants i la Banda Verge de la Misericòrdia de Reus. A les 13.30 h es durà a terme la benedicció dels Tres Tombs a la plaça de Catalunya i, tot seguit, la rua acabarà al carrer Maximí Fornés.

Les activitats de la Festa Gran d'Hivern finalitzaran amb l’actuació del grup d’havaneres Son de l’Havana, que tindrà lloc a partir de les 19 h a la carpa de la plaça del Doctor Guardiet.