Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Al voltant d’un miler de persones passen pel Celler en el primer cap de setmana del Peacock Rubí Art Festival L’equipament municipal acull fins al 18 d’octubre una exposició col·lectiva d’art contemporani que aplega obres de 35 creadors https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Al voltant d’un miler de persones passen pel Celler en el primer cap de setmana del Peacock Rubí Art Festival

L’equipament municipal acull fins al 18 d’octubre una exposició col·lectiva d’art contemporani que aplega obres de 35 creadors

L’alcaldessa i els regidors de Cultura i Joventut han visitat l’exposició acompanyats dels seus organitzadors (foto: Localpres).
L’alcaldessa i els regidors de Cultura i Joventut han visitat l’exposició acompanyats dels seus organitzadors (foto: Localpres)

El Celler acull fins al 18 d’octubre el Peacock Rubí Art Festival, una mostra col·lectiva multidisciplinària nascuda per donar visibilitat als artistes emergents. La proposta, impulsada per un grup de joves creadors amb el suport de l’Ajuntament, consisteix en una exposició estàtica i en activitats setmanals al voltant de temàtiques específiques, com ara la música, les arts performatives, la moda i els audiovisuals.

El Peacock Rubí Art Festival es va inaugurar divendres al vespre amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez, del regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, i de la regidora de Joventut, Marta García, que van tenir ocasió de visitar l’exposició instal·lada a la Sala de Tines guiats pels organitzadors de l’esdeveniment. La màxima responsable municipal va agrair la tasca d’aquest grup de joves rubinencs: “Avui hem pogut comprovar que valia la pena i també que aquest Celler pot convertir-se en un centre de cultura contemporània. Hem pogut comprovar l’acceptació i la necessitat que tenia la ciutat d’iniciatives com aquesta”.

En el seu primer cap de setmana, el Peacock Rubí Art Festival ha gaudit d’una gran afluència de públic, entre el qual es comptaven moltes famílies. Al voltant d’un miler de persones han passat per l’exposició estàtica, sent el dissabte el dia de major assistència amb 575 visitants.

La música ha protagonitzat aquests primers dies de festival, en què s’han programat concerts dels grups Indiégenas, Malvenidos, The Ewan’s, Insiders, Tofel Santana, Doble cero, Birthday boy, M. A. D! i Palau i una jam session de música electrònica a càrrec de diferents DJ. També en el marc de la mostra, durant tot el cap de setmana, el grafiter Navy Muluk s’ha dedicat a pintar un gran mural.

Arts performatives
El proper cap de setmana, el Peacock Rubí Art Festival estarà dedicat a les arts performatives, amb diverses actuacions que tindran lloc entre divendres i dissabte. Pel Celler passaran els artistes Genís Nis Hensenhain, Fragil Box, Anna Palau, Rectangle Negre, Escena 13, Maria de la O i ENACT.

Amb propostes com aquestes, el Peacock Rubí Art Festival vol esdevenir un punt de trobada per als creadors emergents, que hi poden exhibir la seva obra però també intercanviar experiències, tot fomentant la connexió entre diferents disciplines i el diàleg en l’àmbit de la cultura contemporània. En total hi participen 57 artistes, 35 dels quals ho fan a l’exposició estàtica. D’aquests, la meitat són de Rubí. 

Imatges relacionades

El grafiter Navy Muluk (foto: RubíJove)
El grafiter Navy Muluk (foto: RubíJove)
Mostra d'art col·lectiva (foto: Localpres)
Mostra d'art col·lectiva (foto: Localpres)
Mostra d'art col·lectiva (foto: Localpres)
Mostra d'art col·lectiva (foto: Localpres)
Mostra d'art col·lectiva (foto: Localpres)
Mostra d'art col·lectiva (foto: Localpres)
Els joves creadors organitzadors del festival (foto: Localpres)
Els joves creadors organitzadors del festival (foto: Localpres)