Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ajuntament, ciutadania i entitats organitzen conjuntament la cinquena edició del Dia de la Terra Enguany, la fira del dissabte 21 d’abril canvia el seu emplaçament habitual i es trasllada a les places Pearson i de la Nova Estació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Ajuntament, ciutadania i entitats organitzen conjuntament la cinquena edició del Dia de la Terra

Enguany, la fira del dissabte 21 d’abril canvia el seu emplaçament habitual i es trasllada a les places Pearson i de la Nova Estació

Com cada any, en aquesta ocasió també s’ha organitzat una jornada de neteja de l’entorn natural (foto: Localpres).
Com cada any, en aquesta ocasió també s’ha organitzat una jornada de neteja de l’entorn natural (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí, amb la col·laboració d’unes 150 persones d’entitats i rubinencs a títol individual, ha organitzat la cinquena edició del Dia de la Terra, que tindrà lloc entre el 13 i el 26 d’abril. Es tracta d’un esdeveniment lúdic i divulgatiu amb el qual es vol reforçar el vincle de la ciutadania amb el seu entorn natural. Enguany, la programació del Dia de la Terra ─amb prop d’una quarantena d’activitats─ girarà al voltant de la gran quantitat de persones i associacions de la ciutat que s’esforcen per cuidar el planeta.

Per això, l’activitat Parlant de la terra, que dona el tret de sortida a la programació, aquest any inclou un apartat titulat Gent de Rubí enamorada de la Terra. “A la ciutat hi ha molta gent anònima que vetlla pel medi ambient des de diferents àmbits i pensem que cal donar a conèixer la important tasca que fan, amb l’objectiu que altres rubinencs i rubinenques es contagiïn d’aquest esperit”, ha assegurat el regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez. El regidor també ha destacat la implicació de la ciutadania en l’organització d’aquest programa d’actes, “que creix any rere any”. En aquesta ocasió hi col·laboren unes 150 persones, totes elles locals: 12 entitats, 9 productors agrícoles, apícoles i agraris, 4 comerços, 7 establiments restauradors i 9 artistes.

Una edició amb moltes novetats
Aquest any, la Fira del Dia de la Terra canvia d’ubicació i es realitzarà el dissabte 21 d’abril a les places Pearson i de la Nova Estació.

Com cada any, s’han programat activitats com Ballant de peus a terra, Puja al carro de Sant Antoni ─que en aquesta ocasió portarà dos carros, enlloc d’un─, De l’hort a taula, una mostra de productors agrícoles ─que aquest any també inclou apicultors─ i diverses propostes infantils. Després de l'èxit de l'any passat, s’ha tornat a organitzar l'Ecoespai gastronòmic, on s'espera que molta gent es quedi a dinar provant productes ecològics i locals.

Aquest any, s’han afegit tres noves activitats a la fira: la Finestreta energètica, on s’assessorarà la ciutadania sobre com reduir la factura de llum i/o gas; un concert de ferralla i rock’n’roll, a càrrec de Sergi Estella; i un taller de construcció d’hotels d’insectes.

A banda de la fira, el programa d’actes inclou vuit activitats més que l’any passat: un taller de música reciclada, un itinerari pels torrents de Rubí, una jornada per recuperar l’entorn de la font de Can Moritz, la incorporació d’una activitat d’apicultura a la proposta Ecobodum: hort en família, dos nous Ecotallers en clau de RE ─Cosmètica natural i Vivint el medi ambient en família, aquest últim dins del programa "Efecte E”─, l'activitat de la Bibliolab Canvi climàtic i efecte hivernacle per infants de 6 a 10 anys, i el lliurament dels carnets de RECICLOARTISTA en el marc del Parlant de la Terra, un document que obrirà les portes de la deixalleria als artistes de la ciutat que fan reciclatge artístic.

En aquesta cinquena edició es continuen fent cinc visites a masies (enguany no es realitzarà la visita a la masia de Ca n'Alzamora, però s’ha afegit per primera vegada la masia de Can Feliu). I l’activitat Art natura comptarà amb la participació del doble d'artistes locals que l'any passat.

El 22 d’abril, Dia de la Terra
El Dia de la Terra se celebra a nivell mundial el 22 d’abril. És un esdeveniment informatiu, educatiu i de sensibilització sobre diferents qüestions relacionades amb el medi ambient. 

A Rubí es va iniciar la celebració del Dia de la Terra l’any 2014, amb l’objectiu de reforçar el vincle de la ciutadania amb el seu entorn natural, tot promovent que es visualitzi la ciutat més enllà d’una àrea urbana i industrial. I és que Rubí ha tingut ─i encara té─ un vincle molt estret amb la natura, compta encara amb grans superfícies agrícoles i boscos i disposa de molts espais de gran interès natural. “Creiem fermament que cal cuidar el medi ambient, l’espai on vivim, per deixar un bon llegat a les generacions futures”, ha conclòs Rodríguez. 

Fitxers relacionats