Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Agbar instal·la un sistema d’aprofitament solar al seu centre d’operacions a Rubí El projecte és fruit de la col·laboració entre la companyia gestora del cicle de l’aigua i Rubí Brilla i s’alinea amb l’Agenda Urbana 2030 de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Agbar instal·la un sistema d’aprofitament solar al seu centre d’operacions a Rubí

El projecte és fruit de la col·laboració entre la companyia gestora del cicle de l’aigua i Rubí Brilla i s’alinea amb l’Agenda Urbana 2030 de la ciutat

Agbar instal·la un sistema d’aprofitament solar al seu centre d’operacions a Rubí.

Agbar ha instal·lat un sistema d’aprofitament solar fotovoltaic per abastir amb energia renovable el seu centre de treball a Rubí. Aquest projecte és fruit de la col·laboració entre la companyia i Rubí Brilla, la unitat de l'Ajuntament per a la gestió energètica a la ciutat. La seva missió és promoure l'eficiència energètica i l'ús d’energies renovables, la transició energètica i la lluita contra l’emergència climàtica a Rubí.

L’operadora del servei d’aigua ha situat 79 panells solars a la coberta del centre d’operacions d’aigua, ubicada a l’avinguda de Can Sucarrats. Amb una potència pic total de 35,9 kWp i nominal de 33 kW, s'estima una producció d'energia solar de 55.443 kWh/any, que evitarà l’emissió de 14,4 tones de CO2 equivalent a l’atmosfera. En termes de consum, se substituirà un 45% de l’energia elèctrica procedent de la xarxa per energia renovable generada in situ i autoconsumida.

La instal·lació ha entrat en funcionament aquest mes de gener i Agbar està estudiant la implantació d’aquest tipus de font d’energia renovable en altres infraestructures que gestiona al Vallès Occidental.

Aquesta actuació respon al compromís amb la descarbonització de les activitats de la companyia a Rubí. La incorporació de fonts d’energia locals i renovables i el foment de l’autoproducció són la principal via per assolir l’objectiu de la neutralitat de carboni.

Andrés Medrano Muñoz, regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, ha destacat que “la transició energètica és un camí per on la ciutat de Rubí avança de manera decidida. L’estratègia de Rubí Brilla, impulsant la revolució solar a la ciutat, és efectiva gràcies al compromís de tots els agents de la ciutat: administració, veïns i veïnes, comerços i indústries. L’actuació d’Agbar és exemple de compromís amb aquest objectiu comú”.

Al llarg del 2022, la companyia ha dut a terme altres actuacions orientades a millorar la salut ambiental del municipi i optimitzar la gestió dels recursos. En destaquen la instal·lació de xarxes de retenció de residus sòlids a la sortida de la galeria del torrent de Ca n’Oriol i les columnes de càrrega d’aigua potable per millorar el rendiment de la xarxa d’aigua potable i avançar en la gestió sostenible d’aquest recurs escàs.

Objectius de Desenvolupament sostenible