Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Activitats per a tota la família conformen la programació de Nadal per a aquesta setmana Cinema infantil, tallers de decoració nadalenca i cantades de nadales són algunes de les propostes per als propers dies a la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Activitats per a tota la família conformen la programació de Nadal per a aquesta setmana

Cinema infantil, tallers de decoració nadalenca i cantades de nadales són algunes de les propostes per als propers dies a la ciutat

Una de les moltes activitats d'aquest Nadal és el Tió gegant que organitzen els comerciants (foto: Localpres).
Una de les moltes activitats d'aquest Nadal és el Tió gegant que organitzen els comerciants (foto: Localpres)

La ciutat s’omplirà d’activitats aquesta setmana al voltant de les festes nadalenques. Entre les diferents propostes, destaquen el cicle de cinema infantil a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, els nombrosos tallers que tindran lloc a l’Ateneu Municipal i a la carpa de la Fira de Nadal, els concerts de nadales o l’inici de les representacions d’Els pastorets.

Aquest mateix dilluns a les 18 h, els infants rubinencs tindran ocasió de veure a la Biblioteca la pel·lícula Paddington. Tot i que l’accés és gratuït, es lliurarà un tiquet d’entrada per ordre d’arribada ja que l’aforament està limitat a 120 persones.

La setmana també estarà plena de tallers per a tota la família. Així, totes les tardes a partir de les 17.30 h, a la carpa d’activitats de la Fira de Nadal es podrà aprendre a confeccionar imants nadalencs, diademes de ren, boles de Nadal, construccions gegants col·lectives, tionets de Nadal, espelmes o potets de sal decorats. Al Centre Cívic del Pinar La Cruïlla, hi haurà sessions d’elaboració de decoració nadalenca (dimarts i dijous, 17 h), mentre que l’Ateneu serà la seu de diversos tallers d’embolicar regals (dijous, 19 h) i de postres de Nadal (divendres, 18.30 h). La Biblioteca Municipal, de la seva banda, acollirà dimarts i dijous a partir de les 18 h tallers de manualitats i llibres desplegables nadalencs, a banda d’una Hora del conte especial sobre el Mag Rubisenc el dimecres a la mateixa hora. A diferents espais de la ciutat, a més, es faran tallers pensats per prevenir la generació de residus, com ara el taller de reutilització de papers de regal que tindrà lloc dimarts a les 18.30 h a l’Escola Pau Casals o el de cuina d’aprofitament que es farà dijous a les 17 h al restaurant Cal Canalla.

La música també serà un ingredient essencial de les activitats programades per aquesta setmana.  Divendres, dissabte i diumenge a les 17.30 h, l’illa de vianants serà l’escenari de diverses cantades de nadales solidàries a favor de les persones refugiades organitzades per les entitats d’educació en el lleure de la ciutat amb el suport del Consell Municipal de Cooperació. A més, diumenge a les 12 h, la carpa de la Fira de Nadal acollirà el clàssic Concert de nadales, amb la participació de l’Escola Municipal de Música Pere Burés, la Coral de l’Església Evangèlica, l’Obrador Coral de Rubí, la Coral Conturbat Me i Rubí Musical Segle XXI.

Aquesta també serà la setmana en què s’iniciaran les representacions d’Els pastorets o l’adveniment de l’infant Jesús, de Josep Maria Folch i Torres. Un any més, el Grup Escènic del Casal Popular i el Grup de Teatre Gatzara pujaran a l’escenari del Casal Popular per donar vida a aquest clàssic nadalenc. Aquesta setmana, les funcions tindran lloc dissabte i diumenge a les 18 h.

Diumenge a les 18.30 h, també es podrà veure al Teatre Municipal La Sala El poema de Nadal de Josep Maria de Sagarra, de la mà d’Òmnium Cultural.

Dins la programació de Nadal, destaca igualment la inauguració, diumenge a les 12 h a l’Espai Expositiu Aula Cultural, de l’exposició Diorames de Nadal, a càrrec de l’Associació de Pessebristes de Rubí.

Totes aquestes propostes, i moltes altres, compartiran protagonisme amb la pista de gel de la plaça de la Nova Estació, la Fira de Nadal de la plaça del Doctor Guardiet i les activitats organitzades pels comerciants, com el Trenet o el Tió gegant.