Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Activat el nivell 3 del Pla Alfa per risc d’incendis forestals El risc d’incendi és molt elevat a Rubí i es manté l’avís per temperatures molt altes https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/activat-el-nivell-3-del-pla-alfa-per-risc-d2019incendis-forestals/@@images/image/preview

Activat el nivell 3 del Pla Alfa per risc d’incendis forestals

El risc d’incendi és molt elevat a Rubí i es manté l’avís per temperatures molt altes
Activat el nivell 3 del Pla Alfa per risc d’incendis forestals.

La Generalitat de Catalunya ha activat aquest dijous la fase 3 del Pla Alfa a Rubí i a més d’un centenar de municipis de diverses comarques davant l’elevat risc d’incendi forestal. El Pla Alfa és un procediment operatiu que defineix les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis forestals desplegats sobre el territori davant de les situacions de perill d'incendi que es produeixin. Es gradua en una escala de 4 nivells operatius, de 0 a 3, per cada comarca. Davant l'elevat risc d'incendis previst per avui dijous 22 de juliol i demà divendres dia 23, el comitè tècnic del seguiment del risc d'incendis forestals ha acordat posar en prealerta el Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT.

Durant la fase 3 del Pla Alfa queda completament prohibit encendre foc en terrenys forestals o en la franja de 500 metres que els envolta, incloent les barbacoes de les àrees de lleure. Se suspenen totes les autoritzacions excepcionals per fer foc i es restringeix la pràctica d’activitats esportives al medi natural. Es prohibeix la realització de treballs forestals i queden restringides les activitats agrícoles que puguin generar risc d`incendi.

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya recorda que cal reforçar la prevenció d’incendis i evitar qualsevol situació de risc. En cas de veure una columna de fum, truqueu al 112.

A més, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) manté l’avís per risc de calor en base a les previsions meteorològiques per aquest dijous a Rubí i l’amplia a divendres a les comarques de l'extrem sud, ponent i nord-est de Catalunya.