Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A finals d’abril s’iniciarà un nou cicle de caminades "Per fer salut, surt a caminar" Les inscripcions per a participar en aquesta activitat, que és gratuïta, s’han de realitzar a l’Oficina d’Esport per a Tothom entre el 18 i el 27 d’abril https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

A finals d’abril s’iniciarà un nou cicle de caminades "Per fer salut, surt a caminar"

Les inscripcions per a participar en aquesta activitat, que és gratuïta, s’han de realitzar a l’Oficina d’Esport per a Tothom entre el 18 i el 27 d’abril

A banda de promocionar una pràctica esportiva suau, el cicle també pretén donar a conèixer diversos itineraris pels voltants de Rubí (foto: Localpres).
A banda de promocionar una pràctica esportiva suau, el cicle també pretén donar a conèixer diversos itineraris pels voltants de Rubí (foto: Localpres)

Aquesta primavera, l’Ajuntament de Rubí organitza un nou cicle de caminades Per fer salut, surt a caminar. Es tracta d’una activitat gratuïta amb la qual el consistori vol promocionar aquesta pràctica esportiva, fomentant que la ciutadania dugui a terme un exercici suau en espais pròxims.

El cicle de primavera consta de cinc sortides ─els divendres 29 d’abril i 6, 13, 20 i 27 de maig─ per diversos indrets dels voltants de Rubí, en les quals els participants estaran  acompanyats per monitors i voluntaris. Les caminades es duran a terme a la tarda, entre les 18 h i les  20 h, a diferència de les del cicle de tardor, que es realitzen en horari de matí.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és que els participants coneguin rutes i itineraris d’interès pels voltants de Rubí, que participin en un espai de relació amb d’altres persones amb interessos semblants i que, a la vegada, reconeguin els elements indispensables per a la pràctica saludable i segura d’aquesta activitat esportiva.

Les inscripcions per a participar a les caminades del cicle de primavera s’han de realitzar a l’Oficina d’Esport per a Tothom, ubicada al c. Joaquim Blume, s/n (Escardívol), entre el 18 i el 27 d’abril. Les places són limitades.

L’Ajuntament també ha programat un nou cicle de tardor, que es realitzarà els divendres 30 de setembre i 7, 14, 21 i 28 d’octubre, de 9.30 h a 11.30 h. En aquest cas, les inscripcions s’hauran de fer del 19 al 28 de setembre.

Els beneficis de caminar
L’exercici físic contribueix al manteniment i la millora de la salut i a la disminució dels factors de risc que posen en perill el benestar físic i mental de les persones. La pràctica d’un exercici regular, d’intensitat moderada, ajuda a viure més temps i en millors condicions físiques.

Caminar és una forma ideal de fer exercici físic. Els beneficis que aporta són iguals que els que poden suposar altres pràctiques esportives com anar en bicicleta, nedar o córrer. És fàcil de practicar, no requereix cap instal·lació ni equipament i, a més, és gratuït. Gairebé qualsevol persona, tingui l’edat que tingui, pot dur a terme aquesta activitat. En tot cas, abans de començar qualsevol programa d’exercici físic, es recomana consultar-ho amb el metge.