Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

55.053 rubinencs i rubinenques estan convocats a les urnes aquest diumenge Els col·legis electorals obriran les portes a les 9 del matí i la jornada de votacions s’allargarà fins les 20 del vespre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

55.053 rubinencs i rubinenques estan convocats a les urnes aquest diumenge

Els col·legis electorals obriran les portes a les 9 del matí i la jornada de votacions s’allargarà fins les 20 del vespre

En aquests comicis, els electors hauran d’escollir la nova composició del Congrés dels Diputats i del Senat (foto: Ajuntament).
En aquests comicis, els electors hauran d’escollir la nova composició del Congrés dels Diputats i del Senat (foto: Ajuntament)

La ciutadania de Rubí amb dret a vot està convocada aquest diumenge a les eleccions que han de definir la nova composició del Congrés del Diputats i del Senat. 55.053 rubinencs i rubinenques poden exercir el seu dret a vot a partir de les 9 h, moment en què s'obriran els 25 col·legis i les 85 meses electorals del municipi, i fins les 20 h, quan tancaran.

Una cinquantena de treballadors del consistori actuaran com a transmissors i representants de l’administració. La seva funció serà transmetre al Centre de Tractament de Dades el resultat de l’escrutini, en aquest cas de les dues convocatòries al Senat i al Congrés, de cadascuna de les meses que tinguin assignades. També hauran de transmetre dades de les incidències en l’obertura de les meses electorals i els avanços de participació.

Seguiment de la jornada electoral
El desenvolupament de la jornada electoral es podrà seguir a través de l'apartat d'eleccions del web municipal on, en temps real, es donaran a conèixer les dades dels dos avanços de participació (14 h i 18 h). Un cop tancats els col·legis electorals, a les 20 h, també es podrà consultar la dada de participació final i els resultats que es vagin coneixent. 

També serà possible seguir la jornada electoral a través de l’aplicació Rubí Eleccions, disponible per al sistema Android. En aquests comicis, i per motius tècnics, la versió per a iOS no estarà plenament operativa. 

Les xarxes socials de l’Ajuntament també informaran dels avanços de participació i del resultat final, així com també de possibles incidències que puguin ocórrer durant la jornada. Precisament, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra posaran en marxa un dispositiu especial amb motiu de les eleccions.