Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

54 nens i nenes es comprometen a vetllar per la infància de Rubí en el marc del Consell dels Infants El nou curs d’aquest òrgan consultiu s’ha iniciat aquest dijous amb una reunió de treball prèvia a la constitució oficial del Consell https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

54 nens i nenes es comprometen a vetllar per la infància de Rubí en el marc del Consell dels Infants

El nou curs d’aquest òrgan consultiu s’ha iniciat aquest dijous amb una reunió de treball prèvia a la constitució oficial del Consell

La reunió ha comptat amb la participació de 42 consellers d’entre 10 i 14 anys (foto: Localpres).
La reunió ha comptat amb la participació de 42 consellers d’entre 10 i 14 anys (foto: Localpres)

El nou curs del Consell dels Infants ha arrencat aquest dijous a l’edifici Rubí+D amb una reunió de treball prèvia a la constitució oficial d’aquest òrgan consultiu, que tindrà lloc properament. La trobada ha comptat amb la participació de 42 nens i nenes d’entre 10 i 14 anys, del total de 54 que s’han compromès amb el Consell, provinents de gairebé tots els centres educatius de la ciutat.

Durant aquesta reunió, els infants assistents han pogut conèixer el testimoni de dos exconsellers, un dels quals, Carlos Gallego, també els ha explicat la seva participació al Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC). Aquesta primera trobada també ha servit per apuntar alguns dels temes que volen abordar els consellers en aquest nou curs, com ara l’ampliació de l’oci per a infants i adolescents, la millora de parcs i mobiliari urbà, la il·luminació de carrers o l’arranjament de voreres, entre d’altres.

Tot i que el Consell dels Infants es constituirà properament, els nens i nenes presents a la trobada ja s’han posat d’acord per impulsar una primera comissió de treball sobre el parc de La Serreta. El seu objectiu serà estudiar i valorar aquest nou espai que, tal com ha anunciat aquesta setmana l’alcaldessa, Ana María Martínez, s’inaugurarà a principis de març.

La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha valorat molt positivament el compromís adoptat per aquesta cinquantena d’infants i ha recordat la voluntat del govern municipal de vetllar per la infància: “A Rubí sempre hem donat importància al col·lectiu dels infants però ara volem donar-li un nou impuls, amb l’objectiu final que els nens i nenes rubinencs tinguin la ciutat que es mereixen. Volem posar en valor la infància i que el conjunt de la ciutadania reconegui també el seu paper rellevant”. En aquest sentit, la regidora ha incidit en les accions que ja ha iniciat l’Ajuntament per materialitzar aquest compromís i aconseguir que Rubí sigui reconeguda com a Ciutat Amiga de la Infància: “Ja estem treballant en un Pla Local d’Infància que vetlli per les necessitats d’aquest col·lectiu i que ens ajudi a desplegar noves polítiques adreçades a la infància des dels diversos àmbits municipals”.