Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

490 infants vulnerables de Rubí reben joguines dins la campanya de Nadal de Creu Roja Les 275 famílies beneficiàries han estat derivades pels Serveis Socials municipals, l’entitat Càritas i la mateixa Creu Roja https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

490 infants vulnerables de Rubí reben joguines dins la campanya de Nadal de Creu Roja

Les 275 famílies beneficiàries han estat derivades pels Serveis Socials municipals, l’entitat Càritas i la mateixa Creu Roja

Totes les joguines repartides tenen un perfil educatiu (foto: Wirestock).
Totes les joguines repartides tenen un perfil educatiu (foto: Wirestock)

La col·laboració entre Creu Roja, els Serveis Socials de l’Ajuntament i l’entitat Càritas ha permès que 490 infants de famílies rubinenques amb pocs recursos econòmics hagin pogut rebre joguines aquest Nadal. Enguany, l’acció ha estat condicionada pel context de pandèmia per la Covid-19 que, d’una banda, ha fet més evident que mai la vulnerabilitat de moltes famílies i, de l’altra, ha obligat a modificar el procés de recollida dels jocs.

Cada any, Creu Roja organitza una campanya amb l’objectiu que cap infant es quedi sense joguines durant les festes de Nadal. Les famílies destinatàries són derivades pels Serveis Socials municipals, per l’entitat Càritas i per la pròpia Creu Roja. Enguany, entre donacions de joguines i aportacions econòmiques per comprar-ne, se n’han pogut reunir gairebé 3.000, de les quals se n’han acabat repartint 2.450 entre un total de 275 llars de la ciutat. La resta s’han guardat com a estoc de cara a la següent campanya.

En molts casos, les joguines provenen d’empreses i entitats que, un temps abans de l’inici de la campanya, ja mobilitzen els seus equips per reunir els donatius. Durant el mes de desembre, Creu Roja es dedica a passar per totes elles per fer-ne la recollida.

Aquest any, per la situació excepcional de pandèmia, l’organització va haver d’habilitar un espai especial al seu local per mantenir les joguines en quarantena abans del seu lliurament. Un cop passats aquests dies de precaució, i tenint en compte una classificació prèvia per edats, els jocs es van organitzar en lots que incloïen dues joguines principals, alguna de secundària i algun complement. Les famílies els van poder passar a recollir amb cita prèvia.

Totes les joguines distribuïdes per Creu Roja són noves, tenen un perfil educatiu i no són ni bèl·liques ni sexistes. A més, la campanya prioritza que fomentin el joc col·lectiu i cooperatiu.


Encara poden donar molt de joc!

Aquesta iniciativa complementa l’acció de recollida de joguines de segona mà Encara poden donar molt de joc! que impulsa el Servei Educatiu de Residus de l’Ajuntament amb el suport de l’entitat ASAV. En aquest cas, es tracta d’una iniciativa solidària però també mediambiental, ja que evita que recursos que encara tenen vida útil vagin a parar a l’abocador. Dins d’aquesta campanya, enguany s’han recollit un total de 380 quilos de jocs que han anat a parar a 300 nens i nenes d’entre 0 a 12 anys.