Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

314 persones responen a la crida de la 14a Marató de donació de sang de Rubí La campanya, celebrada al Teatre Municipal La Sala, va comptar amb la participació de 29 nous donants https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

314 persones responen a la crida de la 14a Marató de donació de sang de Rubí

La campanya, celebrada al Teatre Municipal La Sala, va comptar amb la participació de 29 nous donants

Les donacions es van fer a l’escenari de La Sala (foto: Localpres).
Les donacions es van fer a l’escenari de La Sala (foto: Localpres)

La 14a Marató de donació de sang de Rubí, celebrada el passat divendres 10 de juliol al Teatre Municipal La Sala, es va tancar amb la participació de 314 persones. D’aquestes, 285 van fer efectiva la seva donació, mentre que la resta no van poder fer-ho per diferents motius. La campanya va registrar 29 donants nous.

La Marató, organitzada pel Banc de Sang i Teixits amb la col·laboració de l’Ajuntament, l’Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental i Creu Roja Sant Cugat-Rubí-Valldoreix, arribava enguany amb el lema Comparteix la teva sang! L’objectiu de la campanya era garantir les reserves durant l’època estival, moment en què els estocs baixen sensiblement com a conseqüència de les vacances, així com atraure nous donants, especialment entre la gent jove.

Les maratons promouen l’hàbit de donar sang en el marc d’una festa familiar i cívica que compta amb la implicació d’entitats, institucions, empreses i particulars, que s’encarreguen d’organitzar activitats lúdiques durant tot el dia. En el cas de Rubí, la jornada de divendres va tenir com a incentius talls de cabells gratuïts per als homes i vals de descompte per a les dones, així com refrigeris especials a càrrec de diversos establiments locals. A més, la participació de la ciutadania es va promoure a través de les xarxes socials mitjançant l’etiqueta #MSangRubi.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que gaudeixi de bona salut i que compleixi les següents condicions: tenir entre 18 i 65 anys, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada. Per fer-ho no cal estar en dejú. Al web www.donarsang.gencat.cat es poden resoldre els dubtes més freqüents sobre el tema.

Cada dia es necessiten 1.000 donacions a Catalunya.