Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

22 comparses s’inscriuen a la rua de Carnaval de dissabte Els premis del Concurs de comparses es coneixeran dimarts 17 de febrer en un acte a la Biblioteca Municipal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

22 comparses s’inscriuen a la rua de Carnaval de dissabte

Els premis del Concurs de comparses es coneixeran dimarts 17 de febrer en un acte a la Biblioteca Municipal

Comparsa al Carnaval del 2013 (foto: Lídia Larrosa).
Comparsa al Carnaval del 2013 (foto: Lídia Larrosa)

La rua de Carnaval comptarà aquest dissabte 14 de febrer amb un mínim de 22 comparses, que són les que s’hi han inscrit prèviament amb l’objectiu de poder competir al tradicional concurs. La desfilada, un dels actes centrals de la festa, s’iniciarà a les 18 h a la plaça Pearson i recorrerà diversos carrers del centre fins a finalitzar a la plaça del Doctor Guardiet, on tindrà lloc una xocolatada i una guerra de confeti.

Els grups participants competiran enguany per tres premis de 700 €, 400 € i 200 €, que es lliuraran dimarts 17 de febrer a les 20 h en el marc d’un acte a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler.

El mateix dissabte de Carnaval tindran lloc altres dos actes: a les 11 h, el Centre de Dansa Tradicional Espona acollirà una xerrada sobre les tradicions del Carnaval a càrrec de Josep Forners, director del Museu Etnològic de Barcelona; i ja a la nit, a les 23 h, tindrà lloc el Ball de Carnaval a la Pista Poliesportiva Francesc Calvo, amb entrada gratuïta. Com a novetat, i per motius de seguretat, des de l’Ajuntament s’incrementaran les mesures de control a l’accés del recinte per evitar la venda d’alcohol a menors, així com l’entrada d’ampolles de vidre i llaunes.

Matinal infantil
Com sempre, els infants seran els protagonistes del diumenge de Carnaval. A partir de les 11 h, la plaça del Doctor Guardiet acollirà el Carrusel ecològic Circ a les Golfes, mentre que la plaça Catalunya serà la seu de tallers de maquillatge, disfresses, màscares i barrets. Aquestes propostes seran la prèvia a la gran rua infantil, que s’iniciarà a les 12 h a la plaça Pere Aguilera i que acabarà el seu recorregut a la Rambla del Ferrocarril, on tindrà lloc a partir de les 12 h el ball infantil La Disco Pinky.

L’any passat, la Matinal infantil va ser la proposta més multitudinària de la festa, amb la participació d’entre 15.000 i 18.000 persones.

La festa, com marca la tradició, finalitzarà el Dimecres de Cendra, 18 de febrer, amb l’enterrament de la sardina. A les 18 h, tindrà lloc la concentració del seguici fúnebre a la plaça Pearson i a les 18.30 h s’iniciarà la cercavila, amb la participació de diverses entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat. Aquesta acabarà a l’Escardívol, on Sa Majestat Carnestoltes viurà el seus últims instants a la foguera.

Tots aquests actes s’acompanyaran de la mostra Vine a veure la Sardina de Carnaval, que es podrà visitar a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler entre el 9 i el 17 de febrer; de l’exposició de la selecció de les obres presentades al Concurs de cartells de Carnaval, que també s’instal·larà en aquest equipament entre el 9 i el 22 de febrer; i de la de màscares de Carnaval, que es podrà veure a edRa fins al dia 27.

El programa íntegre del Carnaval 2015 es pot consultar al web municipal.