Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“La sabata de l’altr@” arriba a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler L’escultura, que promou l’empatia envers les persones amb discapacitat, va ser realitzada per l’Escola d’Art i Disseny edRa amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional 2019 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

“La sabata de l’altr@” arriba a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler

L’escultura, que promou l’empatia envers les persones amb discapacitat, va ser realitzada per l’Escola d’Art i Disseny edRa amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional 2019

L’obra simbolitza l’empatia envers la ciutadania amb discapacitat (foto: Ajunatment de Rubí - Localpres).
L’obra simbolitza l’empatia envers la ciutadania amb discapacitat (foto: Ajunatment de Rubí - Localpres)

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler exposa des d’aquest dimarts La sabata de l’altr@, una escultura realitzada per l’Escola d’Art i Disseny edRa en el marc dels actes del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional 2019. L’obra s’inspira en l’expressió “posar-se a les sabates de l’altre” i simbolitza l’empatia envers la ciutadania amb discapacitat.

El 2019, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, un grup d’infants i persones adultes de diferents entitats i serveis de l’àmbit van trobar-se a edRa per modelar amb fang tot un seguit de sabates, cadascú segons el seu gust. Entre aquestes obres, se’n va escollir una perquè l’escola la reproduís en gran format. La sabata es poder veure durant el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional a la plaça del Doctor Guardiet, al costat de la resta de peces originals. Ara, un cop restaurada, l’escultura arriba a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler per seguir promovent la visibilitat i comprensió de les persones amb discapacitat. La sabata de l’altr@ vol transmetre que, només si intentem posar-nos en el lloc de les persones amb discapacitat, serem més conscients i responsables a l’hora de construir una societat més inclusiva.

La sabata restarà exposada a la Biblioteca durant uns mesos i després passarà per altres equipaments de la ciutat. La proposta s’emmarca dins les accions de sensibilització a la ciutadania contemplades al Pla d’atenció integral a les persones amb discapacitat i diversitat funcional.