Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Ebre, del bressol a la batalla” protagonitza aquest divendres una sessió especial dins el Cicle Gaudí La projecció, que tindrà lloc a les 21 h al Teatre Municipal La Sala, comptarà amb l’assistència del guionista de la pel·lícula, Eduard Solà https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

“Ebre, del bressol a la batalla” protagonitza aquest divendres una sessió especial dins el Cicle Gaudí

La projecció, que tindrà lloc a les 21 h al Teatre Municipal La Sala, comptarà amb l’assistència del guionista de la pel·lícula, Eduard Solà

“Ebre, del bressol a la batalla” se situa a la Guerra civil espanyola.
“Ebre, del bressol a la batalla” se situa a la Guerra civil espanyola

Rubí acollirà aquest divendres a les 21 h, dins el Cicle Gaudí, la projecció de la pel·lícula Ebre, del bressol de la batalla, dirigida per Román Parrado. La sessió comptarà amb la presència del guionista de la cinta, Eduard Solà, que dirigirà unes paraules al públic rubinenc.

Ebre, del bressol de la batalla se situa l’any 1938, quan la Guerra civil espanyola ja està arribant a la seva fi i els dos bàndols ja estan desgastats. L’exèrcit feixista disposa de l’ajuda incondicional de l’armament i els homes facilitats per Hitler i Mussolini mentre l’exèrcit republicà, en canvi, es veu ignorat per una Europa més preocupada per una possible Gran Guerra que pel destí d’Espanya. En aquest ambient, travessar l’Ebre sembla la millor tàctica republicana per cridar aquestes aliances internacionals indispensables i demostrar, alhora, la resistència contra els feixistes, que duen embranzida cap a la victòria. Poc abans de la travessa del riu, davant l’escassetat de soldats i l’alta mortaldat dels últims mesos, milers de joves d’entre 17 i 18 anys són cridats a files per l’exèrcit republicà. Són aquests nois obligats a abandonar la innocència els protagonistes de la cinta que es podrà veure aquest divendres a La Sala.

La pel·lícula es podrà veure al preu de 3 €, amb opció de promoció de 2x1 per als membres del Club Vanguardia.

La sessió s’emmarca dins el Cicle Gaudí, organitzat per l’Acadèmia del Cinema Català amb el suport de la Diputació de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat i l’Ajuntament de Rubí.