Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

20 dels 25 regidors de l’Ajuntament de Rubí aproven inicialment el pressupost municipal per a l’any 2016 En la sessió extraordinària d’aquest dijous també s’ha donat llum verda de manera definitiva a les ordenances fiscals per a l’any vinent https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

20 dels 25 regidors de l’Ajuntament de Rubí aproven inicialment el pressupost municipal per a l’any 2016

En la sessió extraordinària d’aquest dijous també s’ha donat llum verda de manera definitiva a les ordenances fiscals per a l’any vinent

Aquest dijous s’ha celebrat un Ple extraordinari per aprovar de manera inicial el pressupost per a l’exercici 2016.
Aquest dijous s’ha celebrat un Ple extraordinari per aprovar de manera inicial el pressupost per a l’exercici 2016

El Ple de l’Ajuntament de Rubí ha aprovat de manera inicial el pressupost municipal per a l’exercici 2016 amb els vots favorables del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Ciutadans – Partido de la Ciudadanía (C’s), l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) i Iniciativa per Catalunya Verds (ICV). En canvi, Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), el Partit Popular (PP) i Veïns per Rubí (VR) hi han votat en contra. Així, la proposta de pressupost que presentava l’equip de govern ha comptat amb un ampli suport en la votació inicial, aconseguint els vots favorables de 20 dels 25 regidors que integren el Ple municipal.

L’alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez, ha agraït el suport en forma de vot positiu que aquest dijous han fet palès ERC, C’s, AUP i ICV. “Un suport ─com ha assegurat l’alcaldessa─ que ens dóna la possibilitat de demostrar que acomplirem aquest pressupost, uns números que fruit de les negociacions amb els diferents partits hem aconseguit millorar molt”.

En la seva intervenció, el regidor de l’Àrea de Serveis Centrals, Moisés Rodríguez, ha explicat que la proposta presentada per l’equip de govern és “ambiciosa, a l’alçada del que es mereix Rubí, amb la missió d’incrementar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes”. Segons el regidor, “és un pressupost orientat a garantir les necessitats bàsiques de la població, parant atenció a les persones i famílies que han sortit més malmeses d’aquesta situació de crisi que patim. Però a la vegada, és un pressupost que busca avançar i que serveix d’eina per a la transformació integral de la ciutat”.

Rodríguez ha incidit en el fet que aquests comptes, que ascendeixen a 74 milions d’euros, responen a tres prioritats estratègiques: l’atenció a les persones, la promoció econòmica i la millora de l’espai públic.

Es tracta d’un pressupost “amb marcat caràcter social, amb un 16% d’increment de les partides destinades a l’Àrea de Serveis a les Persones”. Amb l’aprovació d’aquests comptes i de la Relació de llocs de treball del consistori es busca “construir una millor organització al servei de la ciutadania, normalitzant la situació dels treballadors que fan possible els serveis oferts”.

Aquest pressupost, segons el regidor de Serveis Centrals, “farà de Rubí una ciutat més completa i inclusiva, perquè tirarem endavant projectes d’ADN social, com ara el projecte de la Font del Ferro”. Moisés Rodríguez també ha afegit que “Rubí ha de ser una ciutat dinàmica, orgull dels seus habitants, on la cultura i l’esport siguin marca i reconeixement [...], una ciutat plena d’oportunitats i competitiva”.

Llum verda a les ordenances fiscals
En el marc del Ple extraordinari d’aquest dijous també s’ha aprovat de manera definitiva les ordenances fiscals per a l’any 2016, que van ser aprovades de forma inicial al Ple del mes d’octubre. Con en el cas del pressupost, totes les formacions han votat a favor d’aprovar les ordenances, excepte CDC, PP i VR, que hi han votat en contra.

El regidor de Serveis Centrals ha assegurat que “aquestes ordenances fan l’esforç per mantenir tots els beneficis fiscals existents, amb esmenes de millora i la incorporació de noves bonificacions i exempcions, com la facilitació de la mobilitat de les empreses i dels certificats cadastrals o l’accés a borses de treball”.

Moisés Rodríguez ha destacat el fet que aquestes ordenances “no incrementen la pressió fiscal ni a la ciutadania ni a les empreses” i ha explicat que “l’equip de govern reafirma el seu compromís que tota taxa s’adeqüi a costos”.

Pel que fa a l’impost sobre béns immobles (IBI), que es manté amb un tipus general del 0,712, el regidor ha comentat que s’ha generat un debat complementari sobre les bases d’ajudes econòmiques, “fet que ha originat la proposta de millora d’aquestes ajudes amb una repartició més justa de les mateixes, per trams, que faran possible que s’hi pugui acollir un major nombre de ciutadans”.

Un cop aprovades de manera definitiva, les ordenances fiscals es publicaran al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) a finals d’aquest mes de desembre.