Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

191 famílies mantenen el servei d’aigua gràcies al Fons de Solidaritat de Sorea Ajuntament i subministradora estan d’acord a prorrogar el conveni que van signar el 2016 amb l’objectiu d’evitar talls d’aigua a famílies en situació de vulnerabilitat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

191 famílies mantenen el servei d’aigua gràcies al Fons de Solidaritat de Sorea

Ajuntament i subministradora estan d’acord a prorrogar el conveni que van signar el 2016 amb l’objectiu d’evitar talls d’aigua a famílies en situació de vulnerabilitat

Sorea ha presentat el resultats del conveni a l’alcaldessa i als regidors de Medi Ambient i Serveis a les Persones (foto: Cesar Font).
Sorea ha presentat el resultats del conveni a l’alcaldessa i als regidors de Medi Ambient i Serveis a les Persones (foto: Cesar Font)

191 famílies rubinenques en situació de vulnerabilitat han pogut mantenir el subministrament d’aigua en el darrer any gràcies al Fons de Solidaritat de Sorea. L’empresa concessionària ha destinat 54.082,39 € a sanejar el deute d’aquestes llars, aconseguint d’aquesta manera que cap família de la ciutat s’hagi quedat sense servei per impagament de rebuts. L’aportació s’emmarca en un conveni signat per Sorea i l’Ajuntament el 2016 i renovat ara fa un any.

El Fons de Solidaritat és una línia d’ajut a fons perdut que cobreix els rebuts íntegrament, inclosos tots els conceptes i impostos: aigua, clavegueram, canon i IVA. El sistema es desenvolupa en col·laboració amb els Serveis Socials municipals, que s’encarreguen de comunicar a l’empresa subministradora totes aquelles famílies amb informe de vulnerabilitat. En el darrer any han estat un total de 261 llars, de les quals 191 reunien tots els requisits per optar a aquest tipus d’ajuda.

El director territorial de Sorea, Ramon Albareda, ha traslladat aquestes dades a l’alcaldessa, Ana María Martínez, la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, i el regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez, en una reunió celebrada aquest dilluns. Durant la trobada, també s’ha donat a conèixer que Rubí és el municipi de la Direcció Catalunya Centre ─integrada per poblacions del Baix Llobregat, Vallès Occidental, Vallès Oriental i Maresme─ on Sorea ha fet l’aportació més important a fons perdut. Tant la companyia com l’Ajuntament atribueixen aquest fet al bon funcionament dels canals de comunicació i seguiment establerts, amb una important implicació dels Serveis Socials i el Servei d'Habitatge del consistori, així com a la coincidència d’objectius. “Tenim molt clar que cal prioritzar les persones i totes dues parts treballem en coherència amb aquesta convicció. No ens podem permetre que una situació de vulnerabilitat repercuteixi en la privació d’un dret bàsic com és l’aigua”, ha expressat l’alcaldessa.

A banda d’aquest Fons de Solidaritat, Sorea també ofereix altres ajuts per al pagament del servei d’aigua que beneficien diferents col·lectius. Així, 369 pensionistes majors de 65 anys gaudeixen d’una bonificació del 50% i altres 547 tenen una reducció del 25%. A més, hi ha 3.620 usuaris als quals s’amplien els trams de consum per tractar-se d’habitatges amb més de tres persones, i 291 llars que es beneficien de la tarifa social, consistent en una reducció del preu del primer tram, perquè són persones o unitats familiars en situació de vulnerabilitat econòmica i en situació de risc d’exclusió residencial acreditades; perceptors d’una pensió mínima contributiva o SOVI per jubilació, viduïtat o incapacitat permanent; o perceptors d’una pensió mínima no contributiva per jubilació, jubilació per invalidesa o invalidesa.

Renovació del conveni
Aquest dilluns, l’Ajuntament i Sorea han manifestat la seva voluntat de renovar el conveni que regula el Fons de Solidaritat. Des del 2016, la companyia subministradora ha aportat a aquesta línia d’ajut un total de 106.555,08 € ─52.472,69 € durant el primer any i 54.082,39 € durant el segon─.

A la reunió mantinguda amb l’alcaldessa i els regidors, la companyia subministradora també ha avançat els nous acords de col·laboració amb l’entitat local APDIR i l’Aula d’Extensió Universitària.