Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

186 famílies mantenen el subministrament d’aigua gràcies al Fons Solidari de Sorea La iniciativa impulsada per la companyia gestora del subministrament d’aigua i l’Ajuntament assumeix un deute de més de 52.000 euros de famílies que no poden fer front a les factures https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

186 famílies mantenen el subministrament d’aigua gràcies al Fons Solidari de Sorea

La iniciativa impulsada per la companyia gestora del subministrament d’aigua i l’Ajuntament assumeix un deute de més de 52.000 euros de famílies que no poden fer front a les factures

L’alcaldessa acompanyada de Ramon Albareda, director territorial de SOREA i Inma Bermúdez, responsable de clients de l’empresa (foto: Localpres).
L’alcaldessa acompanyada de Ramon Albareda, director territorial de SOREA i Inma Bermúdez, responsable de clients de l’empresa (foto: Localpres)

El Fons Social de Sorea ha assumit el deute de 186 famílies rubinenques que no podien fer front al rebut de l’aigua i així s’ha evitat que els tallessin el subministrament. Entre setembre de 2016 i juny de 2017, 199 famílies han recorregut a aquest fons però 13 n’han quedat fora per no complir els requisits i s’han derivat cap altres tipus d’ajuda.

Aquest fons és fruit del conveni signat entre la companyia concessionària de l’aigua i l’Ajuntament al setembre de l’any passat i té l’objectiu d’evitar talls en cas d’impagament. El sistema existeix en diverses poblacions on Sorea ofereix els seus serveis però el de Rubí és l’únic sense límit econòmic.

L’acord estableix diferents modalitats per flexibilitzar el pagament, bonificacions parcials i totals en aquells casos que s’acrediti la impossibilitat de pagament. D’aquesta manera, les solucions passen per pagaments a terminis sense interessos, triar el dia del mes en què es vol pagar la factura, pagar una quantitat fixa al mes i, a finals d’any, regularitzar la diferència o bé la bonificació de l’import sigui parcial o totalment. Durant la vigència del conveni, el fons solidari ha assumit un deute de 52.047 € euros en factures impagades d’usuaris en situació de vulnerabilitat, l’aportació més alta que ha fet SOREA als municipis del Vallès Occidental. “Aquesta xifra ens demostra com n’era de necessari prendre mesures urgents per garantir aquest servei a totes les famílies de Rubí. Com sabeu, el govern que represento està compromès des del primer moment amb la lluita contra la pobresa energètica i la vulnerabilitat econòmica”, ha dit l’alcaldessa Ana María Martínez.

La màxima representant de la ciutat també ha agraït la feina dels tècnics de Serveis Socials, l’àrea que determina en cada cas concret si es pot derivar al fons de solidaritat, i ha reconegut la “responsabilitat social” de SOREA demostrada amb la signatura del conveni. Inma Bermúdez, responsable de Clients de la companyia, ha destacat altres mesures com la bonificació de la tarifa i el cànon de l’aigua. 575 famílies tenen un 25% de bonificació de la tarifa de l’aigua i el clavegueram i 408 gaudeixen d’una bonificació del 50%. Pel que fa al cànon de l’aigua, 231 famílies tenen una reducció de la tarifa del primer tram de consum, sempre que el total no sigui superior a 27 m3/trimestre. Igualment, 3.477 famílies tenen ampliació de trams segons el nombre de persones empadronades a la llar.