Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

10.282 alumnes cursaran educació obligatòria a Rubí a partir del 13 de setembre L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha participat aquest dimarts a l’acte inaugural del curs, que ha reunit les comunitats educatives de Rubí i Castellbisbal en una sessió en línia https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

10.282 alumnes cursaran educació obligatòria a Rubí a partir del 13 de setembre

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha participat aquest dimarts a l’acte inaugural del curs, que ha reunit les comunitats educatives de Rubí i Castellbisbal en una sessió en línia

L'alcaldessa durant la sessió inaugural, que ha estat telemàtica (foto: Ajuntament de Rubí).
L'alcaldessa durant la sessió inaugural, que ha estat telemàtica (foto: Ajuntament de Rubí)

El curs escolar 2021-2022 s’ha inaugurat aquest dimarts amb el tradicional acte conjunt de les comunitats educatives de Rubí i Castellbisbal. Enguany, la sessió inaugural s’ha desenvolupat en línia i ha estat marcada per la idea que la vacunació contra la COVID-19 facilitarà la tasca dels centres educatius. La trobada ha comptat amb les intervencions de l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez Martínez; la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Castellbisbal, Melania Solís Cintas i Maria Teresa Fons Aumedes, directora dels Serveis Territorials d'Educació al Vallès Occidental. Totes tres han coincidit a destacar la vacunació com a factor determinant per fer que l’activitat educativa es vagi acostant a la normalitat. “Ens endinsem de nou a les aules amb molts interrogants encara, però amb el bagatge de tot el que hem après, que és molt. És cert que la situació no està resolta però també ho és que vivim moments més lluminosos gràcies a l’avenç de la vacunació. Estem més preparats i preparades per a una crisi que, en el seu moment, per què no dir-ho, ens va atropellar”, ha dit l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez Martínez. Fons Aumedes ha demanat màxima prudència als centres educatius: “Adaptarem les mesures, però no les poden relaxar”. “Tenim una nova eina: la vacunació. Assolir alts nivells de vacunació ens ha de permetre minimitzar l’impacte de la COVID-19 a les escoles i garantir la seguretat de tota la comunitat educativa”, ha explicat. La nova directora dels Serveis Territorials d'Educació al Vallès Occidental també ha definit les dues conseqüències de la pandèmia que, segons el seu parer, cal abordar aquest curs. “La COVID-19 ha accentuat la vulnerabilitat de qui ja era vulnerable i ha impactat en l’estat emocional de l’alumnat. Aquests són dos temes que en preocupen i que caldrà atendre”, ha explicat.

Martínez també ha lloat la tasca dels i les professionals de l’educació per adaptar la docència a les mesures de seguretat per contenir la COVID-19: “El proper dia 13, infants i joves tornaran a omplir les escoles i instituts. Serà moment de donar continuïtat a aquesta bona feina que esteu fent als centres educatius, i de seguir fent pinya en l’assoliment de dos clars objectius: l’aprenentatge de coneixements i, potser ara més que mai, l’adquisició de valors essencials per a la vida”.

En clau de ciutat, l’alcaldessa també s’ha referit a l’Escola del Bosc i al fet que el nou edifici del centre sigui cada cop més a prop, un cop ja s’ha signat el conveni amb la Generalitat de Catalunya per a la seva construcció i ha finalitzat el procés participatiu per dissenyar-ne els espais. L’alcaldessa ha avançat que aviat es donarà el tret de sortida a la Taula per l’èxit educatiu de Rubí, s’ampliarà el projecte de Patis oberts a diverses escoles de primària i es desplegaran les primeres activitats de la iniciativa Educació 360 i el carnet Rubí 360. La màxima edil també s’ha compromès a continuar apostant per la Formació Professional Dual i a mantenir la reivindicació d’una oferta adequada i dimensionada de l’FP a la ciutat.

De la seva banda, la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Castellbisbal, Melania Solís Cintas, ha coincidit amb l’alcaldessa ha felicitar els i les docents per la seva capacitat  “de resiliència i adaptació que ha permès superar el curs passat”. “L’Educació a Catalunya té molt bona salut i està implicada en tots els àmbits de la societat”, ha argumentat.

L'acte inaugural del curs s’ha tancat amb la conferència Les relacions famílies-escola en temps incerts a càrrec d’Anna Ramis Assens, mestra i pedagoga.

10.282 alumnes

El curs 2021-2022 s’iniciarà a partir del 13 de setembre. Un total de 10.282 infants i joves cursaran estudis obligatoris als centres educatius de Rubí. D’aquests, 659 aniran per primer cop a l’escola, 2.116 faran educació infantil, 4.653 educació primària i 3.513 educació secundària obligatòria. Del total de l’alumnat de la ciutat, 6.988 aniran a l’escola pública i 3.294, a l’escola concertada.

Les dades corresponents als estudis post obligatoris encara són provisionals perquè la matrícula segueix oberta. S’estima que cursin estudis post obligatoris un miler de persones.

De la seva banda, les escoles bressol municipals ─Lluna, La Bruna i Sol, Solet─ mantenen l’oferta al 75% de la seva capacitat per aplicar correctament les mesures de contenció de la COVID-19. Així, Lluna i Sol, Solet ofereixen 96 places i La Bruna, 95.