Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Saló Urban Rubí Jornada participativa per recollir propostes de futur per a la ciutat a partir de les eines que ofereix l'Agenda Urbana https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Saló Urban Rubí

Jornada participativa per recollir propostes de futur per a la ciutat a partir de les eines que ofereix l'Agenda Urbana

Saló urban sense daraL’Agenda Urbana és el full de ruta del Rubí del futur. És l’espai de reflexió que busca la màxima participació de la ciutadania per tal de dibuixar i definir les línies mestres del que volem per a presents i futures generacions. Rubí encara aquest repte amb la màxima il·lusió i veu en aquest projecte una gran oportunitat de transformació de la ciutat. L’opinió de la ciutadania serà fonamental, i s’ha estructurat en diferents accions perquè tingui l’oportunitat de vehicular les seves idees i aportacions a aquest gran projecte transformador.

La primera cita ciutadana ha estat el Saló Urban Rubí, una jornada participativa i de reflexió per dibuixar entre totes i tots el futur de la ciutat. La jornada ha barrejat la informació, l'entreteniment, els tallers i els jocs per a totes les edats.

L’esdeveniment s’ha estructurat en quatre àmbits - Mobilitat, Canvi climàtic i sostenibilitat, Cohesió social i Governança- que s’han treballat a partir de propostes lúdiques per promoure la reflexió. S’hi ha pogut provar vehicles elèctrics, unipersonals i motoritzats per il·lustrar les noves formes de mobilitat; visitar un estand del projecte Rubí Brilla i de la Trocalleria;  i un taller de jardineria amb la Font del Ferro que ha treballat  la cohesió social. L’espai dedicat a la governança ha animat a la participació ciutadania recollint propostes de futur dels i les participants. L’urna dels desitjos ha rebut 300 targetes amb idees pel Rubí de les noves generacions. A la tarda, el Saló ha pres un caire més lúdic amb propostes dirigides a la infància i la gent jove: tallers d’invents reciclats, acció planeta i llapis cooperatiu i el públic, entre d’altres. Així, els nens i nenes de la ciutat han pogut fer una maqueta del Rubí del futur, on han construït quatre hospitals. 400 persones, de totes les edats, han passat pels tallers i activitats d’oci.

L'emissora pública Ràdio Rubí ha dinamitzat la jornada a través de l’emissió en streaming de continguts relacionats amb els objectius de l’Agenda 2030, entre la reflexió i l’entreteniment.

Les claus

Benvinguda de l'alcaldessa

Història

Futur social

Joves

Feminisme

COLOR

El joc

L'art

Fam zero

Emprendre

Valoració

T'ha estat útil aquesta pàgina?

12
2