Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rebellion El documental del mes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rebellion

Aquesta activitat ja ha finalitzat

El documental del mes
.

Amb l'objectiu d'acostar el gènere documental al màxim nombre d'espectadors possible i incrementar la presència del documental a les pantalles cinematogràfiques, el projecte El Documental del Mes estrena cada mes una pel·lícula documental internacional de qualitat, de temàtica i procedència diversa, a més de 70 sales de Catalunya, la resta de l'Estat espanyol, Xile i Colòmbia.

A Rubí, El Celler va començar a projectar El Documental del Mes l'any 2014. L'Ateneu continua aquesta iniciativa i acollirà les projeccions mensualment amb l'objectiu d'obrir el documental a nous públics i contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d'una oferta regular més enllà dels festivals. Els passis són gratuïts.

El Documental del Mes és la prolongació del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona al llarg de l'any i el territori. És una iniciativa de DocsBarcelona, nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa, l'any 2004. La selecció de documentals la realitza un comitè de selecció de Parallel 40.

  • Entrada lliure sense inscripció
  • Aforament limitat (segons ordre d'arribada)

   

Rebellion

El moviment ecologista va veure com el 2018 emergia un nou col·lectiu que apostava per l'acció directa i la desobediència civil. El film mostra els orígens d'Extinction Rebellion per primer cop. L'accés inèdit al nucli dur del grup retrata l'eufòria inicial, els dilemes morals i l'augment dels conflictes per prendre decisions consensuades a mesura que el moviment creix. La tensió interna s'ajunta amb la pressió policial i política per desestabilitzar el col·lectiu.

Un intens thriller sobre els orígens del col·lectiu, les lluites d'egos, els ideals i el xoc generacional. Inspirador, dramàtic i trepidant.

  • Directores: Maia Kenworthy i Elena Sánchez Bellot
  • 2021
  • Regne Unit
  • Anglès (subtítols en català)

Etiquetes