Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presentació de “L’aigua que vols” de Víctor Garcia Tur, Premi Sant Jordi Presentació del llibre "L’aigua que vols" a càrrec del seu autor, Víctor Garcia Tur https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Presentació de “L’aigua que vols” de Víctor Garcia Tur, Premi Sant Jordi

Activitat suggerida

Aquesta activitat ja ha finalitzat

Presentació del llibre "L’aigua que vols" a càrrec del seu autor, Víctor Garcia Tur
.

El dijous 29 d’abril, Òmnium Rubí i El Racó del Llibre us convidem a la presentació del llibre "L’aigua que vols", actual Premi Sant Jordi, a càrrec del seu autor, Víctor Garcia Tur, i presentat pel president d'Òmnium Rubí, Martí Pujol. Serà a les 19.30 h a la Carpa del Racó, davant la llibreria (c. Dr. Robert, 12). No cal inscripció prèvia, però caldrà seguir totes les mesures sanitàries actuals i portar la mascareta en tot moment.

El Premi Sant Jordi de novel·la és un dels més prestigiosos de la literatura catalana. Es convoca ininterrompudament des de l’any 1960, quan va agafar el relleu del Premi Joanot Martorell. En el seu palmarès hi trobem noms com Mercè Rodoreda, Manuel de Pedrolo, Pere Calders, Maria Aurèlia Capmany, Montserrat Roig, Jaume Cabré o Baltasar Porcel. Creat i atorgat per Òmnium Cultural, el premi s’entrega durant la Nit de Santa Llúcia, la Festa de les Lletres Catalanes, el mes de desembre i té una dotació de 60.000 euros.

Sobre el llibre: una reunió familiar provoca una catarsi inesperada. La Marie Tremblaypierre aprofita la bonança de l’estiu quebequès per organitzar una trobada familiar a l’antic xalet de vacances. L’excusa de celebrar el setanta-sisè aniversari és forçada, però les filles i el fill no s’hi capfiquen: rememorar els banys al llac i reviure la infantesa els sembla una bona idea per retrobar-se al cap de tant de temps. Hi duen les famílies respectives, o el que en queda, però també els seus secrets, les seves vivències i, sobretot, els silencis de les coses que no es van dir quan tocava.

Víctor Garcia Tur (Barcelona, 1981) és oftalmòleg. Va guanyar el premi Documenta amb un recull de contes, Twistanschauung (2009), i amb les novel·les Els ocells (2016) i Els romanents (2018) va obtenir els premis Marian Vayreda i Just M. Casero, respectivament, mentre que els relats d’El país dels cecs li han valgut el premi Mercè Rodoreda. Altres relats seus han estat inclosos en diverses antologies. En col·laboració amb Emily McBride, ha publicat Misanderstunding (New Niu Press, 2014) i Afterword (2015).

L'Ajuntament ofereix aquest espai web a les entitats, comerços i partits polítics de la ciutat perquè puguin fer difusió de les activitats que organitzen al municipi. És responsabilitat seva que la informació publicada sigui correcta i veraç.