Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Maija Isola El Documental del Mes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Maija Isola

Aquesta activitat ja ha finalitzat

El Documental del Mes
.

El Documental del Mes és la prolongació del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona al llarg de l'any i el territori. És una iniciativa de DocsBarcelona, nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa, l'any 2004. La selecció de documentals la realitza un comitè de selecció de Paral·lel 40.

Després del documental hi ha un cinefòrum que compta amb la participació de diferents especialistes en matèria cinematogràfica.

Sinopsi
La increïble vida de Maija Isola. Un retrat fascinant de l'autora dels icònics estampats Marimekko, la marca finlandesa de disseny més famosa del món.
L'artista finlandesa Maija Isola va revolucionar el món del disseny tèxtil durant els anys 50 i 60 amb uns estampats florals que es convertirien en un èxit global, de Nova York a Tokio. La cineasta Leena Kilpela inen reconstrueix la increïble vida de Maija Isola a través d'un material d'arxiu extraordinari amb fotografies, dibuixos, diaris personals, postals i seqüències d'animació. El resultat final constitueix un viatge al món intern d'una dona connectada amb la naturalesa i amb una imaginació desbordant. Un retrat fascinant de l'autora dels icònics estampats Marimekko, la marca finlandesa de disseny més famosa del món.

Veure tràiler

Directora: Leena Kilpeläinen
2021
97 min.
Finlàndia i Alemanya
Finès o finlandès (subtítols en català)


Premis i festivals:
- Resene New Zealand Architecture & Design Festival (Nova Zelanda, 2022)
- Architecture & Design FF Winnipeg (Canadà, 2022)
- FIFA Montreal (Canadà, 2022)
- Dhaka IFF (Bangladesh, 2022)

Etiquetes