Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La riuada del 62, una catàstrofe al Vallès Exposició commemorativa dels 60 anys de la rierada https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La riuada del 62, una catàstrofe al Vallès

Aquesta activitat ja ha finalitzat

Exposició commemorativa dels 60 anys de la rierada
.

L’exposició itinerant La riuada del 62, una catàstrofe al Vallès s’instal·la a la planta baixa de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler fins al 20 de març. La mostra, comissariada per l’historiador rubinenc Jaume Parras Salvador, és una iniciativa de l’Arxiu Comarcal del Vallès Occidental i compta amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal de Rubí.

La riuada del 62, una catàstrofe al Vallès commemora els 60 anys d’un episodi que va suposar danys molt importants i grans canvis a totes les poblacions afectades. La rierada va ser la catàstrofe natural històrica amb major número de víctimes a Espanya i, per a les localitats que la van patir, es tracta del referent històric més important després de la Guerra Civil.

La mostra consta de setze suports amb imatges i informació sobre aquells fets. El seu contingut s’ha abordat des d’una visió comarcal, que té en compte de manera conjunta les poblacions afectades del Vallès i del Baix Llobregat, i incorpora una lectura política, que evidencia com la dictadura va fer servir la rierada per fer propaganda del Règim.

Com a activitats complementàries a l’exposició, hi ha previstes una visita guiada al càrrec de Jaume Parras Salvador el dimecres 1 de març a les 18 h, i la conferència 25 de setembre de 1962: la riuada immoral de Franco, que pronunciarà el mateix historiador el dijous 9 de març a les 18.30 h a l’auditori de la Biblioteca.