Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gemma Ruiz, Premi Sant Jordi 2022, presenta "Les nostres mares" L'escriptora Gemma Ruiz Palà presenta el seu llibre "Les nostres mares" https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Gemma Ruiz, Premi Sant Jordi 2022, presenta "Les nostres mares"

Activitat suggerida

Aquesta activitat ja ha finalitzat

L'escriptora Gemma Ruiz Palà presenta el seu llibre "Les nostres mares"
.

El dissabte 4 de març a les 12 h vindrà a Rubí la periodista i escriptora Gemma Ruiz Palà, premiada amb el 63è Premi Sant Jordi de Novel·la, que entrega Òmnium Cultural, pel llibre Les nostres mares.

La presentació serà a la llibreria el Racó del Llibre i anirà a càrrec de Martí Pujol, president d’Òmnium Rubí. Per assistir-hi, cal reservar lloc al correu enric@racodelllibre.cat.

Les nostres mares vol honorar la generació que va renunciar als somnis perquè les seves filles sí que poguessin triar. Què somiava ser la teva mare? Fos el que fos, segurament va haver de quedar al tinter. A les protagonistes d’aquesta novel·la, nascudes durant la dictadura, no els deixen desplegar el seu talent. Però elles planten cara i no s’acoquinen davant de res ni ningú. I amb sororitat i alegria, defugen la gàbia domèstica, mantenen la pulsió artística, s’atreveixen al més impensable per l’amor d’un fill, lideren les lluites veïnals, descobreixen el feminisme i pugen en aquells xàrters a Londres per ser mestresses del seu destí.

Després de conèixer aquestes deu poderoses dones, ens adonarem d’una cosa extraordinària: que malgrat que sempre es reconeguin només les figures masculines, resulta que els autèntics referents de vida eren elles, les nostres mares.

Gemma Ruiz Palà (Sabadell, 1975) és periodista i escriptora. Des dels vint-i-un anys treballa als Serveis Informatius de Televisió de Catalunya, pràcticament sempre com a cronista cultural dels Telenotícies i ara com a redactora en cap. El 2016 va publicar Argelagues, que va esdevenir un fenomen literari. Quatre anys més tard, la novel·la Ca la Wenling va consolidar-la entre els lectors. Amb Les nostres mares ha rebut el 62è premi Sant Jordi de novel·la. La seva obra ha estat traduïda a l’anglès, el castellà, el francès i l’italià.

L'Ajuntament ofereix aquest espai web a les entitats, comerços i partits polítics de la ciutat perquè puguin fer difusió de les activitats que organitzen al municipi. És responsabilitat seva que la informació publicada sigui correcta i veraç.

Imatges relacionades

Premi Sant Jordi 2023
Premi Sant Jordi 2023
Cartell Premi Sant Jordi
Cartell Premi Sant Jordi

Etiquetes