Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Apropant l'òpera, amb Ivana Ledesma Sala Clàssica https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Apropant l'òpera, amb Ivana Ledesma

Sala Clàssica
.

Gaudirem d’un concert didàctic d'òpera, a càrrec de la soprano Ivana Ledesma. El concert serà un fascinant viatge a través de la història de l'òpera des de l'any 1700 fins al moviment del verisme (la darrera escola operística del segle xix sorgida al voltant de 1890).

Ivana Ledesma és professora i llicenciada en Cant Líric per la Universitat Nacional de Rosario i per l’Institut Superior d'Arts del Teatre Colón de Buenos Aires i màster en Interpretació d'Òpera al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona. Ledesma ha desenvolupat la seva carrera entre el cant líric i la música popular, essent molt compromesa amb la difusió de la música iberoamericana.

Ledesma ha estat guanyadora i finalista de nombrosos concursos d’òpera internacionals. Guanyadora del 1r Premi al XV Concurs de Cant d'Òpera per a Joves Estudiants, a La Scala de San Telmo (Argentina); Premi Fundació Jacinto i Innocenci Guerrer (Espanya); XVII Concurs de Cant d'Òpera Ciutat Trujillo (Perú), on també va obtenir la Menció d'Honor, i 3r Premi al II Concurs Nacional de Cant Òpera Enrique Francovigh, Rosario (Argentina). Ha estat becada pel Fons Nacional de les Arts i el Mozarteum d’Argentina. Va ser seleccionada per participar a festivals de música i concursos de cant, on va quedar finalista o semifinalista a Brasil, Xile, Itàlia, Espanya i Bèlgica. Ha cantat els papers d'òpera Musetta (La bohème, Puccini), Liu (Turandot, Puccini), Violetta Valery (La Traviata, Verdi), Rosalinde (Die Fledermaus, Strauss), Micaela (Carmen, Bizet), Lauretta (Gianni Schicchi, Puccini), Dame 1 (La flauta màgica, Mozart), entre altres, per a Juventus Lyrica, al Teatro Avenida, Buenos Aires; Teatro El Círculo, Rosario; Teatro del Bicentenario, San Juan, i Teatro Colón, Buenos Aires. Ha estat recentment guanyadora del 2n Premi i Premi Clàssica a les Corts al Concurs Internacional Les Corts, Barcelona, i va cantar Fiordiligi a l'Auditori del Conservatori del Liceu amb Anna Ponces i Manel Valdivieso. Ha estat guanyadora del 3r Premi del concurs virtual Soi Scuola dell’Opera, Fiorenza Cedolins, Premi Stretta Artists i Palau Pesce a Corsica Lírica. El 2014 serà Liu per a l'Òpera Catalunya de Barcelona i Micaela per a LG Artists Management a Espanya.

 

Repertori

«Se tu m'ami» - Giovanni Battista Pergolesi

«Lascia ch'io pianga» - George Frideric Handel

«Ideale Francesco» - Paolo Tosti

«Core ‘ngrato» - Salvatore Cardillo

 

Giacomo Puccini

«Donde lieta uscì» - La bohème

«O mio babbino caro» - Gianni Schicchi

«Nessun dorma» - Turandot

 

«Las hijas del Zebedeo» - Ruperto Chapí

«Habanera» - Georges Bizet

«Va pensiero» - Nabucco - Giuseppe Verdi

«Brindis» - La Traviata - Giuseppe Verdi

Etiquetes