Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

19è Curs de Cooperació i Solidaritat Internacional Sebastià Colomer i Torrella Formació sobre les conseqüències socials del canvi climàtic https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

19è Curs de Cooperació i Solidaritat Internacional Sebastià Colomer i Torrella

Activitat suggerida

Aquesta activitat ja ha finalitzat

Formació sobre les conseqüències socials del canvi climàtic
.

El tema d'aquest any, el canvi climàtic, ja reconegut per la majoria com "la crisi climàtica", és un dels grans problemes als quals ens enfrontem com a humanitat. Des de fa uns anys forma part de l'agenda política internacional i, cada vegada, se sap millor quines són les causes, com afecta a diferents aspectes del clima, com impacta en la biodiversitat, i les conseqüències físiques i geològiques que se'n deriven. Però són menys conegudes les conseqüències socials que tindrà i el mitjans amb els que podríem mitigar no tan sols el canvi climàtic en si, sinó també els seus efectes socials perversos.

Aquest és el tema de què tractarà el curs d’enguany, amb ponents experts en diferents cares d’aquestes conseqüències: l’augment de la conflictivitat i de les guerres per l’accés als recursos i a les terres fèrtils; l’augment de la pobresa per la disminució de productes de subsistència; i l’augment de les migracions, sigui per conflictes generats per la lluita del recursos, sigui per impossibilitat de generar suficients recursos per viure o directament per l’esfondrament de terres sota el mar. 

Com sempre, intentarem no quedar-nos en la descripció dels fets sinó també informar i aportar formes de lluita per fer-hi front. Per això, en la taula rodona del diumenge al matí, tres activistes de diferents entitats ens parlaran dels moviments socials i les accions socials.

Es pot fer la inscripció a l'adreça info@rubisolidari.org enviant nom, cognoms, telèfon i e-mail.

L'Ajuntament ofereix aquest espai web a les entitats, comerços i partits polítics de la ciutat perquè puguin fer difusió de les activitats que organitzen al municipi. És responsabilitat seva que la informació publicada sigui correcta i veraç.

Imatges relacionades

Programa del 19è Curs de Cooperació i Solidaritat Internacional
Programa del 19è Curs de Cooperació i Solidaritat Internacional

Etiquetes