Sou a: Inici / Àrea infantil / Nascuts per llegir

Nascuts per llegir

Objectius

Generals

  1. Ajudar a establir un vincle afectiu entre adults i petita infància a través de la lectura.
  2. Mobilitzar la comunitat que té cura dels infants, perquè no només els protegeixi de les malalties i de la violència, sinó que promogui alhora el desenvolupament afectiu i cognitiu adequat dels petits.
  3. Promoure el gust per la lectura des del primer any de vida, treballant conjuntament entre biblioteques, pediatres i altres agents del món de la lectura i l'infant.

Específics

  1. Involucrar i formar la família en l'activitat lectora amb l'objectiu que disposi de recursos per fomentar la relació que s'estableix quan els pares llegeixen contes als fills.
  2. Fomentar el treball interdisciplinari entre els professionals de l'àmbit de la petita infància per tal que puguin combinar les seves realitats en un projecte al qual les institucions i les entitats es puguin adherir sota uns eixos comuns.
  3. Crear noves estratègies d'apropament a la lectura que identifiquin la realitat social catalana i els seus diferents problemes, i permetin compartir experiències i adaptar-les.
  4. Implicar les institucions catalanes que treballen amb infància per tal que donin suport al projecte, l'assumeixin i s'involucrin en el desenvolupament d'estratègies que permetin un creixement avaluable i seriós de l'hàbit de la lectura en els infants des del seu naixement.
  5. Desenvolupar un treball integrador que tingui en compte la petita infància i les famílies de cultures diferents.

La Biblioteca Mestre Martí Tauler en conjunt amb els Cap Mútua TerrassaCAP Anton de Borja i CAP Sant Genís porten a terme aquest projecte a la ciutat de Rubí.

Si vols més informació o vols afegir-te al programa a la teva ciutat adreça’t al teu CAP o a la Biblioteca.

  • Compartir